Krisberedskapsvecka och krisberedskapsdag

I år genomförs den nationella Krisberedskapsveckan under vecka 39, måndag 26 september till söndag 2 oktober. Det blir aktiviteter inom krisberedskap i Sjöbo kommun.

Lördag 8 oktober, i samband med Mikaeli marknad, anordnar Sjöbo kommun en Krisberedskapsdag. Vi finns på marknadsplatsen klockan 10:00-15:00.

Längst ned på denna sida ser du vad som händer i Sjöbo kommun under såväl Krisberedskapsveckan som på Krisberedskapsdagen.

Det händer under Krisberedskapsveckan och på Krisberedskapsdagen

På kommunens fyra bibliotek i Sjöbo, Blentarp, Vollsjö och Lövestad kan du under vecka 39 se exempel på krisberedskapslåda och vad du bör ha hemma när krisen kommer. Det kommer också att finnas förslag på litteratur om krisberedskap och prepping för dig som vill lära dig mer om ämnet.

Klicka på de olika dagarna för att se vad som händer i kommunen.

Kl 17:00-17:45, Förebygga och förbereda sig för kris, Lövestad bibliotek

Samtalskväll om hemberedskap med Eva-Lena Nilsson, beredskapshandläggare på Sjöbo kommun.
Arr: Sjöbo kommun

Kl 17:00-17:45, Förebygga och förbereda sig för kris, Vollsjö bibliotek

Samtalskväll om hemberedskap med Eva-Lena Nilsson, beredskapshandläggare på Sjöbo kommun.
Arr: Sjöbo kommun

Kl 18:00-21:00, För din säkerhet - en utbildning i hemberedskap, Sjöbo bibliotek, Gamla torg 10länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Försvarsutbildarna stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället. Vad gör du om mobilen är död, internet har slutat att fungera och ljuset inte tänds när du slår på strömbrytaren? Kan du hantera en situation när det inte finns el eller vatten under flera timmar, ja kanske flera dagar eller veckor?

För dig från 16 år. Begränsat antal platser.

Anmälan till utbildningen För din säkerhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eventuella frågor besvaras av tomasmalm@bredband.net

För din säkerhet! är kostnadsfri och alla som deltar får en checklista.

Arr: Försvarsutbildarna

Kl 15:00-15:45, Förebygga och förbereda sig för kris, Blentarps bibliotek

Samtalskväll om hemberedskap med Eva-Lena Nilsson, beredskapshandläggare på Sjöbo kommun.
Arr: Sjöbo kommun

Kl 10:00-11:00, Visning av ett skyddsrum, Sambagatan 21, Sjöbolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök ett av de skyddsrum som finns i Sjöbo kommun. Du får titta på en del av den utrustning som hör till skyddsrummet samt möjlighet att ställa frågor.
Arr: Leny Fastighets AB

Kl 13:00-14:00, Information i kris, Sjöbo bibliotek, Gamla torg 10länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur får jag information under en kris? Vilka kanaler ska jag följa? Och vad gör jag om mobilnätet är utslaget? Eller om det är strömavbrott och datorn inte går igång? Vi ger tips och råd om hur du kan hålla dig uppdaterad när dina vanliga informationskanaler inte fungerar.

Anmälan till biblioteket@sjobo.se

Arr: Biblioteket, Sjöbo

Kl 10:00-15:00, Marknadsplatsen, Krisberedskapsdag

I samband med Mikaeli marknad, anordnar Sjöbo kommun en Krisberedskapsdag tillsammans med frivilligorganisationer, länsstyrelse, polis, räddningstjänst, näringsliv, kommunorganisationen med flera. Mer information kommer!

Krisberedskapsvecka

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, genomför tillsammans med kommuner, frivilligorganisationer, länsstyrelser, näringsliv med flera. I år anordnas veckan för sjätte året och det är första gången som Sjöbo kommun deltar. Syftet med kampanjen är att informera om och uppmärksamma på vikten av hemberedskap och krisberedskap. Framförallt med fokus på de fyra grundläggande behoven; värme, vatten, mat och kommunikation. Men också om förebyggande insatser för att minimera risken för kris samt stödjande insatser under en kris.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 september 2022