Malenagymnasiet

Sommaräng

Malenagymnasiets skolavslutning 2020

I år blir det ingen student på skolan, ingen utspark och inga sammankomster eller folksamlingar.

Vi har ingen möjlighet att arrangera student, utspark eller några sammankomster som gör att många människor samlas. Istället kommer små grupper att mötas på olika vis, på olika tider, på olika platser och på olika dagar.

Vi önskar att ni har möjlighet att fortsätta planera och fullfölja studentfester med klänningar, kostymer, mössor och blommor, släkt och vänner, allt som kan göra studenttiden och minnena ljusa. Detta är och har alltid varit privata arrangemang, skolan har aldrig varit delaktiga i studentfester.

Vi har tidigare gått ut med att avslutningsdagen är den 11 juni men skolan kommer att vara stängd denna dag. Vi hoppas att ni har möjlighet att fira studentdagen ändå, trots Corona-restriktioner.

Vi vill också passa på att tacka er för gott samarbete kring era ungdomar - våra elever och att vi fått förmånen att lära känna er alla.

All personal på Malenagymnasiet

VIKTIG INFORMATION om distansundervisning

Enligt Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer kommer vi från och med onsdag 18/3 endast bedriva distansundervisning. Berörda elever kommer att få information från sina lärare.

Information angående studietid.

Enligt beslut har vi lagt upp undervisningen genom distansundervisning.

En rimlig rekommenderad studietid för eleverna är mellan kl 08.40 – 14.00 dagligen.
Detta för att eleverna ska kunna tillgodose sig sin undervisningstid, hålla sin studietakt och nå sina mål.
Studiematerialet för undervisningen finns på Classroom.

Med vänlig hälsning

Skolledningen

Välkommen till Malenagymnasiet

Malenagymnasiet, ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

På Malenagymnasiet i Sjöbo finns tre yrkesförberedande program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammetoch Introduktionsprogrammen. Under läsåret 19/20 Hotell- och turismprogrammet åk 3.

Vi är ett litet gymnasium med cirka 230 elever vilket gör att alla känner alla och det blir ett bra arbetsklimat. Vi vill att alla ska trivas på vår skola och om man trivs är chansen att lyckas så mycket större.

På Malenagymnasiet är små klasser en självklarhet eftersom vi vet att det är en viktig framgångsfaktor för alla elever. En annan framgångsfaktor för eleverna är våra engagerade lärare som alla har en gedigen branschkunskap.

De senaste åren har i stort sett alla elever tagit studenten med ett anställningsbevis i fickan vilket visar att eleverna på vår skola är anställningsbara när de slutar hos oss.

Naturligtvis kan man läsa de högskoleförberedande kurserna hos oss.

"Trivs du så lyckas du"

Välkommen!

Kontakt

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 maj 2020
Sidan publicerad av: Åse-Lotte Melin