ÖPPET HUS!
Torsdagen 3 februari 2022 kl 17,00 - 19,00.

Välkommna!

Malenagymnasiet

Malenagymnasiet
Malenagymnasiet, ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

På Malenagymnasiet i Sjöbo finns två nationella program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet samt Introduktionsprogrammen.

Vi är ett litet gymnasium med cirka 230 elever vilket gör att alla känner alla och det blir ett bra arbetsklimat. Vi vill att alla ska trivas på vår skola och om man trivs är chansen att lyckas så mycket större.

På Malenagymnasiet är små klasser en självklarhet eftersom vi vet att det är en viktig framgångsfaktor för alla elever. En annan framgångsfaktor för eleverna är våra engagerade lärare som alla har en gedigen branschkunskap.

Våra utbildningar sker i ändamålsenliga lokaler och vi har en stor modern maskin- och fordonspark.

De senaste åren har i stort sett alla elever tagit studenten med ett anställningsbevis i fickan vilket visar att eleverna på vår skola är anställningsbara när de slutar hos oss.

Naturligtvis kan man läsa de högskoleförberedande kurserna hos oss.

"Trivs du så lyckas du"

Välkommen!

Då mailar ni vår syv (annika.andersson@sjobo.se) så kommer hon att kontakta er om vilken datum som blir aktuell! Vi brukar ha några stycken som skuggar samtidigt.

Varmt välkomna!!

Grattis Felicia!
Som vann kvaltävling till Yrkes-SM i Halmstad för lastbilschafförer.

Den 28 september avgjordes kvaltävlingen, till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen hölls på Kristinehedsgymnasiet i Halmstad. Dagens vinnare heter Felicia Bendroth och går sista året på Malenagymnasiet inriktning transport i Sjöbo, Felicia nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022.

Felicia vinnare i TYA kvaltävling till Yrkes-SM

Felicia vinnare i TYA kvaltävling till Yrkes-SM

Alla måste ta ett stort eget ansvar för att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och att smitta andra. Håll avstånd, tvätta händerna, använd handsprit.

Om du är har symptom, konstaterad Covid, eller har haft hushållskontakt med någon som är smittad så stannar du hemma och testar dig med PCR-test som bokas via 1177.

Meddela alltid mentor så att vi kan följa upp hur smittspridningen ser ut och hur vi ska agera för att minska denna.

Nedan finns mer utförliga regler om vad som gäller ev. symptom, sjukdom och kontakt med konstaterat smittade. .

• Var uppmärksam på nytillkomna symtom som halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla.

• Stanna hemma och testa dig om du får symtom.

• Stanna hemma om du får dessa eller andra symtom på luftvägsinfektion.

• Testa dig också för covid-19 med PCR -test. Det gäller både dig som är ovaccinerad och dig som är vaccinerad.

• Stanna hemma från skolan och andra aktiviteter när du får symtom på luftvägsinfektion även om du fått ett negativt testsvar för covid-19. Det minskar spridningen av andra infektioner.

Vad gäller för dig som är hushållskontakt

I väntan på hushållsmedlemmens provsvar kan övriga symtomfria personer i hushållet gå till skolan som vanligt.

Vad gäller för dig som är hushållskontakt vid konstaterad Covid?

Som hushållskontakt till en person med covid-19 räknas du som ett misstänkt fall och kan vara smittsam. För att förhindra att du smittar andra måste du därför följa förhållningsregler som gäller för både vaccinerade och ovaccinerade hushållskontakter.

Förhållningsreglerna innebär att:

• du inte ska gå till skola. Du ska heller inte delta i fritidsaktiviteter där du har kontakt med andra som t. ex idrottsträning.

• du måste följa särskilda hygienrutiner: Du måste vara noggrann med den egna handhygienen (tvätta händerna), hosta och nysa i armvecket eller i näsduk och inte mot andra människor.

Hur länge gäller dessa förhållningsregler?

Från den tidpunkt du informerats till det har gått 7 dagar sedan personen i ditt hushåll med covid-19 blev provtagen. Efter dessa 7 dagar bör du fortsätta vara uppmärksam på symtom under ytterligare 7 dagar.

Behöver jag provtas som symtomfri hushållskontakt?

Provta dig på dag 5 räknat från det att person en i ditt hushåll med covid-19 blev provtagen även om du inte har några symtom. Invänta provsvaret innan du återgår till din skola.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 januari 2022
Sidan publicerad av: Åse-Lotte Melin