Malenagymnasiet

Malenagymnasiet

 

 

 

 

 

 

 

Malenagymnasiet, ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

På Malenagymnasiet i Sjöbo finns tre yrkesförberedande program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammetoch Introduktionsprogrammen.

Vi är ett litet gymnasium med cirka 230 elever vilket gör att alla känner alla och det blir ett bra arbetsklimat. Vi vill att alla ska trivas på vår skola och om man trivs är chansen att lyckas så mycket större.

På Malenagymnasiet är små klasser en självklarhet eftersom vi vet att det är en viktig framgångsfaktor för alla elever. En annan framgångsfaktor för eleverna är våra engagerade lärare som alla har en gedigen branschkunskap.

De senaste åren har i stort sett alla elever tagit studenten med ett anställningsbevis i fickan vilket visar att eleverna på vår skola är anställningsbara när de slutar hos oss.

Naturligtvis kan man läsa de högskoleförberedande kurserna hos oss.

"Trivs du så lyckas du"

Välkommen!

Grattis Felicia!
Som vann kvaltävling till Yrkes-SM
i Halmstad för lastbilschafförer.

Den 28 september avgjordes kvaltävlingen, till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen hölls på Kristinehedsgymnasiet i Halmstad. Dagens vinnare heter Felicia Bendroth och går sista året på Malenagymnasiet inriktning transport i Sjöbo, Felicia nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022.

Felicia vinnare i TYA kvaltävling till Yrkes-SM

Felicia vinnare i TYA kvaltävling till Yrkes-SM

Då mailar ni vår syv (annika.andersson@sjobo.se) så kommer hon att kontakta er om vilken datum som blir aktuell! Vi brukar ha några stycken som skuggar samtidigt.

Varmt välkomna!!

COVID
Det är viktigt att alla tar ansvar för att göra det så sittsäkert som möjligt. Detta innebär att varje elev/personal:

Håller avstånd.
Tvättar händerna och använder handsprit.
Använder den skyddsutrustning som lärare säger att man ska göra, dvs. ansiktsmask eller visir vid behov.

Om vi inte tar ett gemensamt ansvar kan det innebära att smittspridningen ökar, och då kan vi åter igen hamna i ett läge där inga elever kan komma till skolan. Det är vi säkra på att ingen elev och inte heller någon av personalen vill. En skola är ju inte en skola utan elever.
För den som varit på resa utomlands gäller att man ska följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Vi uppmanar er att också i övrigt följa de allmänna råden från folkhälsomyndigheten, de regionala råden i Skåne och 1177.
Stanna hemma om du känner dig sjuk, eller om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta. Testa dig.
Det är viktigt att elever och vårdnadshavare informerar mentor vid en konstaterad smitta för att vi på skolan ska kunna göra en bra riskbedömning.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 november 2021
Sidan publicerad av: Åse-Lotte Melin