Feriearbete

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

I mån av plats erbjuds även Vårdintroduktion/Feriearbete inom äldreomsorg för dig som har fyllt 18 år men ej 19 år vid anställningens början.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Platserna för dig som är 17 år, finns inom vård/äldreomsorg, kök, friluftsbad, förskola eller fritidshem, fritidsgård. En del platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. Enstaka platser finns inom administration, ekonomiadministration och näringslivsområdet.

För asylsökande ungdomar krävs samordningsnummer från skatteverket och AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd) som du ska ha fått innan du ansöker.
Läs mer om AT-UND på Migrationsverkets hemsida)

Läs vanliga frågor och svar om feriearbete

Ansökningstid för feriearbete är nu avslutad

Feriearbete 17 år (född 2001)

Krav/kvalifikation:
För att kunna få en plats som feriearbetare under sommaren 2018 så ska du vara född 2001, folkbokförd/skriven i Sjöbo kommun samt ansöka under utsatt ansökningsperiod.

Vårdintroduktion/Feriearbete Vård & omsorg 18-19 år

Krav/kvalifikation:
För platserna inom vårdintroduktion, ska du vara
- född 1999 och 18 år (ej fyllt 19)
- född 2000 och har fyllt 18 år vid anställningens början.
- bosatt och folkbokförd i Sjöbo kommun.
Tillsätts efter intervjuer.

Utdrag ur belastningsregistret - Beställs hos polisen

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Du ska inte öppna kuvertet du får från belastningsregistret/Polisen. Det ska lämnas/skickas oöppnat till HR-avdelningen. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplats. Länk till blankett för att begära utdrag ur belastningsregistret (PDF-dokument, )

Kommunkurs
Vill du veta mer? - kolla igenom Kommunkursen på SKL

Sommarlovsentreprenör 2018

Sommarlovsentreprenörerna är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år. Bli din egen chef! Tjäna dina egna pengar! Bestäm över dig själv!
Ansökningstid för sommarlovsentreprenörerna startar i mars och pågår tom 1maj.

Kontaktperson:
Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare 0416-27314