Feriearbete

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

I mån av plats erbjuds även Vårdintroduktion/Feriearbete inom äldreomsorg för dig som har fyllt 18 år men ej 19 år vid anställningens början.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Platserna för dig som är 17 år, finns inom vård/äldreomsorg, kök, friluftsbad, förskola eller fritidshem, fritidsgård. En del platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. Enstaka platser finns inom administration, ekonomiadministration och näringslivsområdet.

För asylsökande ungdomar krävs samordningsnummer från skatteverket och AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd) som du ska ha fått innan du ansöker.
Läs mer om AT-UND på Migrationsverkets hemsida)

Läs vanliga frågor och svar om feriearbete

Ansökningstid för feriearbete är nu avslutad

Erbjudande -under april

Du som ansökt och är född år 2001 kommer att få ditt erbjudande om feriearbete senast under vecka 17, som skickas via mail från följande mailadress: så håll utkik i din mail varje dag. När du får ditt erbjudande, ska du besvara mailet inom de närmaste 3 dagarna om du tackar ja eller nej.

Information 15 maj på Kommunhuset

Tisdagen den 15 maj kl 18 ska du som erbjuds plats, och tackat ja, komma till Kommunhuset i Sjöbo, det är obligatorisk närvaro på en gemensam information för alla feriearbetare. (För de som erbjuds platser inom kök gäller 17.30)

Utdrag ur belastningsregistret

Beställ redan idag utdrag ur belastningsregistret hos Polisen.

Feriearbete 17 år (född 2001)

Krav/kvalifikation:
För att kunna få en plats som feriearbetare under sommaren 2018 så ska du vara född 2001, folkbokförd/skriven i Sjöbo kommun samt ansöka under utsatt ansökningsperiod.

Vårdintroduktion/Feriearbete Vård & omsorg 18-19 år

Krav/kvalifikation:
För platserna inom vårdintroduktion, ska du vara
- född 1999 och 18 år (ej fyllt 19)
- född 2000 och har fyllt 18 år vid anställningens början.
- bosatt och folkbokförd i Sjöbo kommun.
Tillsätts efter intervjuer.

Besked Vårdintroduktion
Enhetschefer inom vård och omsorg kontaktar de som ansökt och som uppfyller kraven och kallar er till en intervju. Efter det får ni besked om placering.

Kulturferiearbete (nytt för i år) OBS separat ansökan

En möjlighet för dig som kan sjunga, dramatisera, spela instrument, dansa eller kanske jonglera. I första hand erbjuds de som fyller 17 under året, men i mån av plats kan vi på just dessa kulturplatser erbjudas även de som fyllt 16 och 18 men ej fyllt 19.
Obs: 2 veckor, v 25 och 26, du arbetar inte midsommarafton.

Kontaktperson:
Johanna Flink, Kulturskolesamordnare  0734-24 26 80

Utdrag ur belastningsregistret - Beställs hos polisen

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Du ska inte öppna kuvertet du får från belastningsregistret/Polisen. Det ska lämnas/skickas oöppnat till HR-avdelningen. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplats. Länk till blankett för att begära utdrag ur belastningsregistret (PDF-dokument, )

"Roligt och givande med ett feriearbete"

Läs en intervju med en av förra årets feriearbetare, och vad hon tyckte om sitt sommarjobb - Lina som jobbade på ett av våra fritidshem.

Kommunkurs
Vill du veta mer? - kolla igenom Kommunkursen på SKL

Sommarlovsentreprenör 2018

Sommarlovsentreprenörerna är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år. Bli din egen chef! Tjäna dina egna pengar! Bestäm över dig själv!
Ansökningstid för sommarlovsentreprenörerna startar i mars och pågår tom 1maj.

Kontaktperson:
Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare 0416-27314

Här kan du läsa om William, som var sommarlovsentreprenör i Sjöbo 2015.