ESS och Max 4

Att göra affärer med forskningsanläggningar

Etableringen av de två världsunika forskningsanläggningarna MAX IV (2015) och ESS (2019) i Lund innebär stora möjligheter för Skåne och Blekinge. I och med Max IV och ESS får Sverige tillgång till forskningsanläggningar av en typ som det sedan länge funnits nere i Europa och i USA.

Detta är givetvis en enormt viktig utveckling. Äntligen får företag i Sverige tillgång till avancerade resurser för produktutveckling som gör det möjligt att utveckla framtidens mest avancerade produkter. Skåne blir en kunskapsregion av världsklass vilket stärker varumärket Öresundsregionen. Som företagare i Sjöbo kan du dra nytta av detta. Följ informationen på de externa länkarna under rubriken Relaterade länkar. Där ser du också vilka upphandlingar som är på gång.

Tillgången till de forsknings- och utvecklingsresurser som finns inom dessa anläggningar utgör ett spektrum av möjligheter för användare, exempelvis företag och forskare på universitet och högskolor. Anläggningarna motsvarar investeringar på flera miljarder kronor, vilket ger affärsmöjligheter för regionens företag. De olika faserna av anläggningarnas byggnation och utveckling kommer att ge ytterligare möjligheter. Bilden av hur denna process ser ut blir tydligare efter hand.

Vill du få en kortfattad och samlad bild av anläggningarna kan du gå in på Lunds Universitets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 oktober 2018