Tillstånd, regler och tillsyn

För att få utföra vissa verksamheter och aktiviteter krävs olika tillstånd. Här hittar du några av de vanligaste som vi handlägger.

Servering av alkohol

Sprit, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker får serveras mot betalning endast om man har tillstånd. Tillstånd kan ges för servering till allmänheten eller i slutna sällskap. Tillståndet kan gälla året runt eller vid ett enstaka tillfälle. Serveringstillstånden handläggs av en gemensam alkoholenhet med placering i Tomelilla.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Torghandel

På Gamla Torg i Sjöbo finns platser att hyra för försäljning. Torgplatserna är indelade i rutor. Om du är intresserad av att hyra en plats tar du kontakt med receptionen i kommunhuset. Läs mer här om torghandel och hur det funkar.

Djurhållning

En del verksamheter kräver en anmälan eller ett tillstånd för att få bedrivas. Läs mer här om djurhållning som har anmälnings- och tillståndsplikt. På sidorna under Djur och lantbruk kan du även läsa mer om vad som gäller vid gördselhantering, slamspridning, kemisk bekämpning och avfall.

Hälsoskydd

Under rubriken Miljö och hälsoskydd hittar du en hel del viktig information för dig som driver en verksamhet som kan påverka miljön och människors hälsa. Här kan du även läsa mer om vad som gäller för Bed and breakfast, försäljning av alkohol och tobak, samt receptfria läkemedel. Klicka dig fram på undersidorna för information som berör just din verksamhet.

Livsmedel

Här kan du läsa mer om vad som gäller när du driver livsmedelsanläggning
eller vid tillfällig livsmedelshantering.

Våra e-tjänster

Här hittar du våra e-tjänster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2018