Möjligheternas dag

Framgången följs upp. Välkommen till Möjligheternas dag den 9 oktober 2019.

I höstas arrangerades Sjöbos första arbetsmarknadsevent Möjligheternas dag.
Möjligheternas dag är det enda tillfället i Sjöbo för företagarna att träffa väldigt många på kort tid. Det blir en effektiv mötesplats för både arbetsgivare, ungdomar och arbetssökande.

Alla involverade företag uppskattade arrangemanget i höstas med Jobbsafari, utställning och seminarier. Vår ambition i år är att göra ett lyckat arrangemang ännu bättre.

Jobbsafarin växer

Jobbsafari är Möjligheternas dags flaggskepp och involverar ett stort antal företag i kommunen. I år kommer det att utökas till att vara fem jobbsafariturer att välja på. Förra året var det fyra. Men, på grund av den stora responsen vi fick förra året så har vi bestämt att växa med en safaritur till.

Jobbsafari är branschinriktade bussturer till olika företag och verksamheter i Sjöbo. Syftet är att öka kunskapen om, och intresset för, valt branschområde, specifika verksamhet och alla dess yrkesroller och vägen till hur du får ett sådant yrke.

En jobbsafari har ett stopp på cirka 30-40 minuter för varje företagsbesök/hållplats. En safaritur anordnas på förmiddagen, men då endast för Åk-9 elever. Safarituren på eftermiddagen är öppen för alla arbetssökande.

OBS! Möjlighet att anmäla sig kommer längre fram, här på denna sida.

De olika inriktningarna i år är:

  • Bygg
  • Industri/Teknik
  • Vård/Skola/Omsorg
  • Lantbruk/Grön näring
  • Besöksnäring

Möjligheternas dag riktar sig till Sjöbo näringsliv, elever åk 9, och alla vuxna med arbetssökande- eller utbildningstankar.

Kontakta:
Kristina Petersson
Utbildningschef Sjöbo kommun
E-post: kristina.petersson@sjobo.se
Telefon: 0416-270 50

Johan Tykesson
Projektledare, Näringsliv, Sjöbo Utbildningscentrum
E-post: johan.tykesson@sjobo.se
Telefon: 0734-242 959

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 april 2019
Sidan publicerad av: Johanna Svedin
Näringsliv och arbete