Möjligheternas dag

Ska man satsa på sitt drömyrke eller en utbildning som ger jobb direkt? Hög tid att karriärväxla? I höst kommer det att finnas kvalificerad hjälp att få. Möjligheternas dag är tillfället och äger rum den 9 oktober i Sjöbo.

Möjligheternas dag arrangeras av Sjöbo Utbildningscentrum. Arrangemanget är upplagt som en roadtrip fylld med inspiration och kunskap. Du tar bussen ut till företag och arbetsplatser för att bredda dina vyer och hitta oväntade och intressanta yrken och arbetsplatser.

Vid Sjöbo Utbildningscentrum finns under dagen kompletterande aktörer, som ger fördjupade kunskaper om utbildningar och arbetsmarknaden.

Välj din Jobbsafari

Du väljer busstur utifrån de företag/verksamheter du är intresserad av att besöka. På bussen ger en guide information om företagen, praktisk information inför besöket och svarar på frågor.

Ute på företagen/verksamheterna får du veta mer om vad som görs på platsen, vilka yrkeskategorier som finns där, vilken kompetens och vilka egenskaper man uppskattar hos sina medarbetare, och vad man har för idéer för framtiden.

Det kommer att vara 5 jobbsafaris (4 med buss, 1 digital) att välja på. Varje tur tar 1-1,5 timme och vi besöker 2-3 platser. Vi utgår från besök hos företag/verksamheter som kan bjuda på flera yrkesområden. På det sättet maxar vi upplevelsen av besöket.

Var finns ditt drömjobb?

De olika inriktningarna är:

  • Bygg/Teknik/Industri/Ekonomi
  • Vård/Skola/Omsorg
  • Lantbruk/Miljö/Transport
  • Restaurang/Hotell/Besöksnäring
  • Digitala plattformar

Träffas och nätverka - knyt nya kontakter

Jobbsafariet börjar och slutar i bygghallen vid utbildningscentrum. Här finns representanter från branschorganisationer, studieyrkesvägledare, arbetsförmedlare med flera. Det kompletterar upplevelsen genom att du få svar på frågor och funderingar som dykt upp under safaritrippen.

På kvällen arrangeras Företagarnas afton

Företagarna i Sjöbo har i år flyttat sin årliga fest till den 9 oktober. En kväll med buffé, underhållning, och prisutdelning till företagare och duktiga elever i 9:an. En presentation av aktiviteterna under Möjligheternas dag med Jobbsafari ska göras under kvällen.

Har du frågor?

Du som vill veta mer om studier och yrkesvägledning kontakta:
E-post: lars.olsson@sjobo.se

Företag som är intresserade av att medverka kontakta:
E-post: johan.tykesson@sjobo.se

Mer info kommer att finnas här på sjobo.se, men notera i kalendern redan idag Möjligheternas dag den 9 oktober 2018.

Välkommen!