Sommarföretagare

På bilden ser du bland annat ungdomarna som deltog i Sommarföretagare 2021

Nu öppnar vi upp ansökan för årets Sommarföretagare, ett spännande och utvecklande alternativ till kommunens traditionella feriearbete.

I år utförs Sommarföretagarna i samverkan mellan Sjöbo-, Ystad-, Tomelilla- och Simrishamns kommun i samarbete med Ung Drive med ekonomiskt stöd av region Skåne och Sparbanken Skåne.

Ungdomar och alla mellan 15 och 19 år

Sommarföretagare syftar till att utveckla entreprenörsanda och företagsamhet hos medverkande ungdomar och alla mellan 15 och 19 år välkomna att ansöka om deltagande. Totalt erbjuds 40 platser – det vill säga 10 ungdomar från varje kommun - möjligheten att vara med. Sommarföretagarna startar med en introduktionsvecka i Ystad (busskort ges till alla deltagare) innan man sen under de resterande veckorna arbetar med sitt egna företag. Totala perioden är: vecka 26, 27, 28 och 29.

Sommarföretagarna är ett fantastiskt projekt. Man får möjlighet att prova på entreprenörskap och under perioden lär man sig otroligt mycket om marknadsföring, budget, försäljning och företagande. Tillsammans med andra ungdomar lägger man dessutom en grund för sin personliga utveckling.

Delta

Ansök direkt på här!länk till annan webbplats
Frågor? Hör av dig till kalle Rosensköld, näringslivssamordnare, kalle.Rosenskold@sjobo.se, 0703-737506

Skriv gärna i mejlet vilken din affärsidé är. Har du ingen idé så gör det inget, då får du hjälp med att ta fram ett företagande som passar dig. Sista anmälningsdag: 15 maj 2022.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 mars 2022
Näringsliv och arbete