Branschdag för hästnäringen

Publicerad 15 augusti 2016

Skånes första branschdag för hästnäringen den 8 september - en mötesplats för hästfolk i Skåne.

Företag, föreningar, kommuner och myndigheter hälsas välkomna till denna dag. Här kan deltagarna hitta nya kunder, skapa kontakter och se omfattningen, styrkan, kraften och variationen i skånsk hästnäring.

Sjöbo kommun och Hästen i Skåne skapar här en unik kommunikationsmöjlighet för en stor och lite spretig näring, som omfattar allt från hobbyryttare, elitutövare, föreningar och småföretag till företag i miljonklassen.

Sjöbo kommun och Hästen i Skåne arrangerar denna dag tillsammans med LRF Häst, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och Innovationscenter för Landsbygden . Kommuner, myndigheter, företag, föreningar och aktiva inom hästnäringen får möjlighet att tillsammans lägga grunden för en positiv utveckling av hästnäringen och hästens synlighet i samhället. Genom en gemensam plattform och samarbete kan hästnäringen i Skåne stärkas och utvecklas ytterligare. Hästnäringen har en stor utvecklingspotential, skapar arbetstillfällen och en levande landsbygd och tusentals människor i alla åldrar en meningsfull fritid.

Branschdagen arrangeras i Sjöbo kommun (en av Sveriges hästtätaste kommuner) på EMV Stainless & Stables i Everlöv.

På programmet:

Anna Bråkenhielm, Skillinge Dressyr och Lutfi Kolgjini, Lutfi Kolgjini AB, presenterar sina företag och företagsidéer.
Sjöbo kommun arrangerar Innovation camp häst - Hur utvecklar vi hästverksamheten in i framtiden? Innovation och nytänkande ger utveckling och konkurrenskraft. Hur ser framtiden ut för hästverksamheten i Skåne. Vad finns att sätta fokus på?
LRF håller sin Hästföretagardag, för alla hästföretagare i LRF:
Hästens betydelse i samhället belyses i dagens tredje spåret, som inleds av Stiftelsen Hippocampus och behandlar hästen som resurs inom vård, hälsa och omsorg. Eftermiddagen ägnas åt hästturism – en del av hästnäringen som i dag är en näringsgren som växer och där bl a Sjöbo kommun presenterar ett regionalt utvecklingsprojekt.
Dessutom arrangeras minimässa för hästföretag, där deltagarna kan träffa:
Evidensia – Regiondjursjukhuset i Helsingborg, visar sin nya mobila hästklinik.
Jägersro Trav tar med Monté Pyton, den mekaniska montéhästen. Prova hur det känns att rida ett montélopp, ett travlopp i full fart, eller i ett lite lugnare träningstempo.
LRF Häst/LRF konsult informerar om sin verksamhet för skånska hästföretag.
Dessutom deltar Flyinge AB, Humlamadens Rehab, Skånes Ridsportförbund, Hovslagerishopen i Skåne AB och Lantbrukstjänst m. fl. i minimässan.

Välkomna att delta i denna Skånes första branschdag för hästnäringen.

För ytterligare information kontakta:

Ylva Wallström, Sjöbo kommun, 0416-271 66 e-post
Annethe Yng, verksamhetsledare, 073-969 74 20 e-post: info@hasteniskane.se

Läs inbjudan här! (PDF-dokument, 264 kB)

www.hasteniskane.se