Ferierabete på kulturskolan

Publicerad 03 juli 2018

Feriearbete i Sjöbo kommun kan se olika ut. Här berättar fyra stycken sommarjobbare om hur det är att göra sin egen teaterföreställning.

På fem dagar har Julia, Tilde, Beatrice och Kasper skapat den spännande föreställningen "Rädda prinsen!" som har spelats för förskolorna i ytterområdena i kommunen. Efter nio föreställningar på fyra dagar är det nu dags för kulturskolans feriearbetare att ta sommarlov. Här berättar de om hur det var att sätta samman föreställningen.

Hur har det varit att jobba med att sätta ihop en föreställning?
Det var svårt i början, eftersom vi hade helt fria händer och inte riktigt visste vad 1-6 åringar kan klara av. Men resultatet blev jättebra!
Det roligaste var att uppträda för barnen och göra dem glada, men det var också kul med själva upplevelsen av att åka runt på turné, packa i och ur bilen och spela flera föreställningar om dagen. Vi pratade också mycket med personalen på förskolorna efter föreställningarna, och fick lära oss mer om hur de jobbar och ibland historien bakom en förskola.


Skulle du tipsa andra om att söka inför kommande år?
Ja, det är ett roligt och mysigt sommarjobb där man får träffa många olika sorters människor. Om man gillar musik så är det också bra att känna på hur det är att turnera.

Behöver man vara duktig på musik för att kunna sommarjobba på kulturskolan?
Nej, man behöver inte spela ett instrument i föreställningen om man inte vill. Vi gjorde en musikteater, och vissa spelade sina instrument, medan andra sjöng eller mest spelade teater. Vi lärde oss också lite av varandra, men det är inte ett krav att man kan spela något.

Här finns mer information om ferierarbete.