Innovationscenter bjuder landshövdingen på företagsbesök

Publicerad 10 augusti 2018

Ett kompetenscentrum för landsbygden ska skapas och placeras någonstans i Sverige – i Sydöstra Skåne tycker lokala politiker och företagare.

Innovationscenter för landsbygden bjuder in landshövdingen Annelie Hulthén till ett besök hos bland annat Österlenkryddor för att visa på mångfalden av innovativa idéer i sydöstra Skåne.

– Vår önskan är att landshövdingen ska bli en ambassadör för oss i den här frågan. Vi vill ta med Annelie Hulthén på en tur i området så att vi kan visa några av de företag som är representativa för den enorma innovationskraft som finns här, säger Helena Kurki, projektledare för Innovationscenter för landsbygden.

Den 13 augusti går färden till MR Gourmet i Ystad, Fredriksbergs bevattningsanläggning och Österlenkryddor – båda belägna i Köpingebro.

Innovationscenter för landsbygden är ett nav och en mötesplats där vi har kunskap och information om vad som kan vara rätt väg för dig som innovatör och entreprenör på landsbygden. Vi inspirerar och stärker entreprenörskap för att stödja dig och vi träffar dig på en plats som du själv väljer. Vi är flexibla och mobila för att det ska vara enkelt och praktiskt för dig. Vårt mål är att var nära våra innovatörer. Vi är rörliga, kunniga, personliga och vi tillför energi för att du som innovatör ska känna att du kan verka även på landsbygden

Innovationscenter