Lina Wolff först ut under händelserik kulturhöst

Publicerad 18 september 2017

Språkträning, släktforskarjour, författarbesök och många aktiviteter för barn; teater, bokfika, träff med en brandman och Retoy, står på bibliotekets program under hösten.

Först ut är Augustpristagaren Lina Wolff, följd av Torbjörn Flygt.

Kulturprogrammet innehåller biblotekens programverksamhet och Sjöbo kosthalls utställningsplan för hösten 2017.

Leksaksbyte och författarbesök

Barnen har mycket att hämta under hösten. Sjöbo bibliotek har ett ambitiöst program för barnen, där gamla favoriter såsom Teater Pepino och bokfika återkommer, men också nya programpunkten Träffa en brandman och lär dig mer om bränder och brandsäkerhet som sker 1 november.

Lördag 30 november är det Retoy –leksaksbyte på bibblan. Ta med en leksak och få en ny med dig hem är ett koncept som är bra både för miljön och för ekonomin.

Besök av aktuella författare blir det som vanligt. Augustpristagaren Lina Wolff berättar om De polyglotta älskarna och om böcker som inspirerat henne. Till Sjöbo kommer hon 27 september. Underdog-författaren Torbjörn Flygt är aktuell med nya romanen Flyktväg. 15 november besöker han Sjöbo.

Föränderligt på kosthallen

Sjöbo konsthall har både foto, måleri och skulptur på schemat. Nästa utställning är Marco Cesarec som utforskar föränderligheten i sitt måleri.

I Kulturprogram 2016 finns alla evenemang och aktiviteter samlade med datum, hur du anmäler dig och eventuell kostnad. Hämta ditt exemplar på något av biblioteken eller läs programmet direkt på skärmen.

Program (PDF-dokument, 3,5 MB)