Nyheter när bussar får ny tidtabell

Publicerad 25 november 2016

En ny kvällstur från Malmö Södervärn 22.10 gör det möjligt med bättre arbetspendling från bl a sjukhuset i Malmö och kvällsaktiviteter i Malmö.

Den 11 december får Skånetrafikens buss- och tågtrafik ny tidtabell.

Här ser du trafikförändringar som rör Sjöbo kommun, läs om fler nyheter på www.skanetrafiken.se

Tips! Sök din vanliga resa i Skånetrafikens app eller på Skånetrafikens hemsida så att du inte blir överraskad om bussens eller tågets avgång har ändrats.

SkåneExpressen 8 Malmö - Veberöd - Sjöbo
Linjen får fler turer på kvällarna i båda riktningarna. Bussen kommer inte längre att stanna på hållplats Sjöbo Sandbäck, vi hänvisar till Sjöbo Busstation.

Linje 330 Hörby - Bjärsjölagård - Sjöbo
Linjen utökas med fler avgångar vardagar mellan kl 05-09 och 14-18 då det kommer att gå en buss i timmen. En buss varannan timme mitt på dagen. Detta ger en bättre koppling i Hörby och Sjöbo så att byten till andra linjer kan ske. En ny hållplats Sjöbo Väster tillkommer på Planteringsgatan.

Linje 340 Fränninge - Vollsjö - Sjöbo
Linjen får en ny hållplats Sjöbo Väster på Planteringsgatan i Sjöbo.

Linje 160 Lund - Dalby - Veberöd – Sjöbo
Ny körväg mellan Lund C och LTH, vilket innebär att hållplatserna Allhelgonakyrkan, BMC och LTH utgår. Ny hållplats på linjen är Vattentornet på Tornavägen.

Lund bygger för spårväg och bussarna leds om
Vid årsskiftet är det dags att ta första spadtaget för Spårväg Lund C – ESS. Det kommer att bland annat att byggas på St Laurentiigatan och Lundalänken som stängs av för busstrafik. I samband med tidtabellsskiftet den 11 december läggs busstrafiken om i Lund för att matcha spårvägen och busslinje 160 och SkE5 berörs. Läs mer på www.skanetrafiken.se/lund