Särskolan och Lekande Lätt bäst på sopmonster

Publicerad 01 juni 2018

Skräpmonster är hemska. Sjöbos elever är proffs på att tillveka dem. Här presenteras vinnarna i skräpmonstertävlingen.

Nu är årets Vi håller rent-kampanj över. Sortea tackar alla modiga och omtänksamma hjältar som plockade skräp i år. Totalt var det runt 1 600 anmälda deltagare och sex skolor och förskolor skickade in bidrag till Sorteas skräpmonstertävling. Vinnarna av tävlingen blev Grundsärskolan Färsinga som vann inträde till Tuna busland för hela klassen och Förskolan Lekande lätt som vann ett spännande besök av sopbilen. Alla vinnarna fick även varsitt fint diplom.

Bra jobbat allesammans! Ses igen nästa år i kampen mot skräpet, hälsar Sortea.

Motiveringarna lyder så här:

Förskolan Lekande lätt:
Genom sitt stora engagemang och med stor iver har denna förskola tillverkat ett skräpmonster som visar hög skaparkraft. De små ingenjörerna har lyckats få en genomgående form i sitt monster som har levandegjorts på ett fantastiskt sätt. Monstret visar tydligt det mest vanliga skräpet i naturen och har på ett lekfullt sätt tagit sig an ett allvarligt ämne.

Grundsärskolan:
Genom sitt stora intresse och med stor kreativitet har denna skolklass tillverkat ett skräpmonster med det lite mer ovanliga skräp som hittades under skräpplockningsaktiviteten. De har tillverkat sitt monster rättuppstående och med häftiga ansiktsuttryck har de lyckats fånga monstrets personlighet.