Sjöbo serverar mer svensk kött – 95 % är inte nog

Publicerad 06 augusti 2018

Sjöbo kommun vill stötta svenska bönder. Redan nu är 95 % av det serverade köttet svenskt.

– För att slå vakt om kvalitén på maten i våra kök och vårt lokala näringsliv har vi i Alliansen länge arbetat för att ha en så stor andel lokalproducerade livsmedel som möjligt. Nu vill vi stötta de svenska bönderna ytterligare, säger Magnus Weberg, kommunalråd I Sjöbo.

Till följd av torkan arbetar måltidsverksamhetens enhetschef just nu med att justera höstens matsedel för att få in det svenska köttet ytterligare i planeringen.

Verksamhetschefen för måltiderna Eva Bramsvik berättar:

Måltidsverksamheten i Sjöbo har redan idag en stod andel inköp av svenskt kött: 95 % av det totala inköpen av kött. Att vi inte nått 100 procent beror på att en del charkprodukter inte är svenska.
För att stötta svenska bönder serverar Måltidsverksamheten fler måltider som innehåller svenska köttprodukter.
– Det är därför som vi ännu inte har publicerat höstens matsedel för måltiderna i förskola och skola- vi justerar för fullt i menyn så att vi på bästa sätt kan använda vårt svenska kött i kosthållningen.

Fakta:
Sjöbo kommuns mål är att alltid servera god hemlagad mat i restaurangerna. Alla ska njuta av hemlagad, god mat tillagad med fina råvaror. Köken planerar en varierad meny efter aktuell säsong, tradition och högtider.