​​Tema hästturism på Näringsdepartementet: Hållbar hästturism Sydöstra Skåne deltar

Publicerad 25 april 2017

Cecilia Henrikson, en av projektledarna, och näringslivsutvecklare Lena Ytterberg, beger sig till Stockholm den 2 maj, för att delta i mötet med samarbetsgruppen inom hästområdet.

I Stockholm presenteras det sjöbodrivan Leaderprojektet, samtidigt som bland annat Jordbruksverket och Tillväxtverket är på plats för att informera och informeras på temat hästturism.

– Maria Ahlsve, departementssekreterare på enheten för hållbar landsbygdsutveckling, hade sett en notis om projektet. Hon bjöd in oss, berättar Cecilia Henrikson.

– Det här är klockrent för oss. Även om vi inte arbetat med projektet så länge kan vi ge en hel del redan nu. Det blir ett ömsesidigt utbyte.

Fakta
Initiativtagare till projektet är Sjöbo kommun, som med hjälp av Hästen i Skåne tagit fram projektansökan. Projektet drivs av Sjöbo kommun i samarbete med Tomelilla, Ystad och Simrishamns kommun och häst- och besöksnäringsföretag i området, liksom ridklubbar och ryttarföreningar. Skånes ridsportförbund är också projektpartner.

Projektet startade 1 mars och avslutas 2018.

Till hästturism räknas bl a turridning, långfärdsridning, vildmarksridning, ridledsturer, trec, häst- och vagnsuthyrning, sightseeing med häst och/eller vagn/släde, kurser, utbildningar, tävlingar i ridsport, trav, galopp, Bed and Box m. m.