Weberg tar över efter Lundgren

Publicerad 08 november 2016

Magnus Weberg tar över posten som kommunstyrelsens ordförande när Stefan Lundgren drar sig tillbaka.

Den första januari 2017 lämnar Stefan Lundgren(m) sitt uppdrag som kommunalråd i Sjöbo kommun. Posten har han haft sedan valet 1998. Det är efter lång och trogen tjänst som pensionärslivet hägrar.

– Det har varit många fantastiskt roliga år och jag är stolt över att lämna över till en ny förmåga, säger Stefan Lundgren som även i fortsättningen brinner för kommunens utveckling, demokrati och människors lika värde.

Magnus Weberg, född 1970 har gått i skolan i kommunen och bor med två döttrar och hustrun i Sjöbo. Idag arbetar han som försäljningsingenjör på Siemens i Malmö – ett uppdrag han lämnar för att ta över som Sjöbo kommuns kommunalråd. Han ställde upp för moderaterna i valet 2014.

– Jag vill se Sjöbo som ett tillväxtcentrum i sydöstra Skåne, säger han.

En bra skola, fungerande kollektivtrafik, tillgång till de bostäder som behövs och ett vitalt näringsliv som ger arbetstillfällen – det är områden som Magnus Weberg vill sätta fokus på:
–Jag vill att vi 2025 har stabiliserat den positiva utvecklingen som sker i Sjöbo. En bättre välfärd och tillväxt går hand i hand och gynnar varandra.

– Det känns jätteroligt att få vara med om det här. Jag ser fram emot uppdraget, säger Sjöbo kommuns nya kommunalråd.

Kommunstyrelsen - namn och kontaktuppgifter