West Side Story höstens operaresa

Publicerad 05 september 2018

Rivaliserande gäng, kärlek, dans, parkour och hisnande stunts. Det innehåller höstens operaresa.

Sjöbo kommun arrangerar operaresor varje år. Nu är det dags för Sjöbos medborgare att boka höstens resa som går till Malmö Opera och musikalen West Side Story.

– Vi började arrangera operaresorna när Malmö opera fick i uppdrag av Region Skåne att bredda sig utanför storstadsområdena och försöka nå ut till publik i hela Skåne. Kommunen får rabatt på biljetterna, erbjudanden om operauppsättningar passande för små scener till rabatterat pris, och den så kallade höstupptakten gratis, berättar Ylva Wallström, kultursekreterare i Sjöbo kommun.

I november är det West Side Story, den klassiska musikalen. De rivaliserande gängen Jets och Sharks slåss om makten på gatorna. Tony och Maria och förälskar sig i varandra. Men Tony tillhör Jets, Maria är syster till ledaren för Sharks… Parets kamp att få älska varandra i en värld full av fördomar, hat och våld är lika hjärtslitande som aktuell. Det blir en fartfylld uppsättning med dans, parkour och hisnande stunts. För nyöversättningen står Jason "Timbuktu" Diakité.

– Operaresorna är efterfrågade och redan innan jag har bokat någon föreställning kommer folk och frågar, berättar Ylva Wallström. Vi brukar vara mellan 25-50 personer som åker tillsammans.

Nu är det dags att boka plats på höstens resa till Malmö Opera, som går den 29 november. Pris inklusive bussresa är 590 kr. Bussen går från Götgatan i Sjöbo kl 17.30 och föreställningen börjar kl 19.00. Biljetterna bokas på Turistinformationen, 0416-27201.

Se en liten snutt av musikalen här och läs mer på Malmö Opera hemsida.