Dagcentraler

Dagcentraler är mötesplatser för pensionärer. Här finns möjlighet till meningsfulla upplevelser och att knyta kontakt med andra människor.

Dagcentraler finns i alla kommundelar. På så sätt har alla pensionärer i kommunen nära till en mötesplats.

Här nedan hittar du menyerna till respektive kök.

Kärnan Björkbacken Ängsgården
Solkullen Rosenlund

Dagcentraler finns i Sjöbo, Blentarp, Lövestad och Vollsjö. Varje dagcentral ger månadsvis ut programblad där utbudet presenteras. Du kan läsa dem här nedan:

Aktivitets- och menyhäften

December (PDF-dokument, 1,6 MB) December (PDF-dokument, 1,8 MB) December (PDF-dokument, 1,2 MB)
Januari (PDF-dokument, 761 kB) Januari (PDF-dokument, 1,0 MB) Januari (PDF-dokument, 849 kB)
--------------------------- --------------------------- ---------------------------
December (PDF-dokument, 1,1 MB) December (PDF-dokument, 1,2 MB)
Januari (PDF-dokument, 708 kB) Januari (PDF-dokument, 478 kB)

Vård- och omsorgsnämndens vision är att alla ska kunna leva ett gott liv varje dag. Alla som är över 65 år samt yngre personer med sjukersättning är välkomna att besöka dagcentralerna och delta i verksamheten. Det är gratis att besöka dagcentralerna men man betalar för eventuell fika och vissa aktiviteter.

Samvaro och meningsfullhet tillsammans med andra

På dagcentralerna kan man träffa sina vänner, men också lära känna nya människor. Besökare kan ägna sig åt tidigare intressen, men också lära nya saker. Besökarnas önskemål påverkar dagcentralens utbud av aktiviteter. På dagcentralerna finns aktivitetssamordnare under vardagar. Aktivitetssamordnare är personal som ger besökarna stöd att finna meningsfulla upplevelser och aktiviteter samt leder gruppaktiviteter. En aktivitetssamordnare inom hemtjänsten kan ge pensionärer stöd att finna meningsfull sysselsättning och att hitta till kommunens dagcentraler.

Det är aldrig för sent att börja motionera

Förebyggande träning kan motverka försämrad muskelstyrka, balans och rörlighet, som kan följa med ökad ålder. Det viktigt för alla att hålla sig ig��ng, oavsett ålder är. På dagcentralerna finns möjlighet att motionera tillsammans med andra. Annan kommunal service och föreningar i kommunen erbjuder olika träningsformer.

Mat och måltider för ett gott liv

Mat och måltider har stor betydelse för ett gott liv. En näringsriktig mat är viktig för alla människors hälsa. Många får bättre aptit av att ha sällskap vid måltiden. I våra lunchrestauranger finns möjlighet att fika samt att köpa och äta lunch. Alla våra kunder och besökare kan njuta av hemlagad, god mat av bra råvaror. På matsedeln finns flera alternativ att välja mellan. Våra matgäster kan på ett enkelt sätt påverka genom kontakt med kökens omsorgshandledare. Alla pensionärer är välkomna att äta hos oss, tillsammans med närstående och andra besökare i en trivsam miljö.

Vill du veta mer eller besöka våra lunchrestauranger och dagcentraler?

Är du själv intresserad? Är du företrädare (god man förmyndare eller förvaltare), anhörig eller närstående och ska hjälpa en person att få kontakt? I dagcentralernas månadsblad får du information om öppettider och planerad verksamhet. I högerspalten hittar du information om kontaktuppgifter till våra aktivitetssamordnare.