Aktuellt

Ni som besökare på denna sida kan följa våra aktiviteter genom att klicka er fram i plusfälten här nedan. Glöm inte att även följa oss på instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se våra tidigare aktiviteter här nedan.

Gamla Sjöbo

Sjöbo järnvägs station och hotel

Gamla tingsrätten och nuvaranda kommunhuset

Byggmatrial till Sjöbo Gästgiveri

Här ser vi Anna Bengtsson som telegraf från Sjöbo . Årtal okänt, är det någon som vet får ni ta kontakt med oss på mailadress tidningsgruppen@gmail.com

Sjöbo Marknad 1888

Julbasar online

I år kan vi inte ha öppet hus på vår årliga julbasar därför väljer vi att sälja våra alster online.

Maila till tidningsgruppen om ni är intresserade att köpa något, se bilder nedan.

tidningsgruppen@gmail.com

Ange namn, produkt och antal.

Produkterna hämtas under v 50 mellan 10:00-12:00 på västergatan 46 och betalas kontant.

OBS! Finns endast begränsat antal av produkterna så först till kvarn.

Prislista

Flaskor med LED belysning, 130 kr styck.

Kalender 2021, 30 kr.

Kokbok, Childs cooking, 30 kr.

Tidning, här är jag, 20 kr.

Tidning, här är jag, 20 kr.

Kokbok, Childs cooking, 30 kr.

Kalender 2021, 30 kr.

Flaskor med LED belysning, 130 kr styck.

Glad Midsommar!

Vi som jobbar i Media 1 och webgruppen önskar er alla en härlig sommar och glad midsommar.

Fettisdagen

Vi som alla andra fixade semlor i tisdags. Vi gjorde 30 st som vi fikade på vår arbetsplats.

Vi passade också på att ta reda på historian bakom fettisdagen. Fastan handlar om att minnas Jesus och hans lidande då det blev tillfälle att visa att man ångrade sina synder man begått. Det är lite motsägande att man gör det genom att festa och äta en massa.

Namnet fettisdag är bildat av "fet" och "tisdag", fet syftar på all fet mat som man brukar äta på fettisdagen.

Imorgon är det alla hjärtans dag

Vi har undersökt historan bakom alla hjärtans dag. Här nedan är faktan vi tagit fram.

Det är en högtid som man firar den 14 februari varje år det börja man göra år 269 efter Kristus alla hjärtans dag är en högtid som gör att man visar kärlek till sina nära och kära.

Alla hjärtans dag är en vanlig benämning i Sverige på Valentindagen, den 14 februari. Den kan i sin moderna utformning i Sverige härledas ur amerikansk sed, men har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England och i en vårfest med rötter i antiken.

Valentius – en halshuggen präst. Det finns många teorier om hur Alla hjärtans dag uppstod. Enligt sägnen fanns det en modig präst vid namn Valentius i Rom år 269 efter Kristus. Valentius vigde förälskade par i hemlighet eftersom kejsare Claudius II hade förbjudit alla giftermål mellan unga människor. Valentius upptäcktes så småningom och kastades i fängelse, där han senare avrättades genom halshuggning. Men innan Valentius dog hann han skriva kärleksbrev till fångvaktarens dotter, som han blivit djupt förälskad i. Han lämnade även följande uppmaning till alla ungdomar han vigt samman i äktenskap: ”Ni ska inte sörja mig, utan gläds att ni är man och hustru. Ty kärleken är en dyrbar skatt, ja dyrbarare än livet”.

Biblioteket har gett oss ett uppdrag

Vi på Media- och Datagruppen har fått ett spännande uppdrag av Sjöbo bibliotek. Uppdraget innebär att vi ska åka rundor till de olika förvaltningarna och leta upp de olika konstverken som finns i kommunen.

Vi arbetar utifrån en inventeringslista som vi har fått från konstansvarig på biblioteket. Vi ska utfrån listan fotografera, anteckna vem som är konstnär, konstverkets namn och placering.

Vi tycker att det är roligt och givande med nya uppdrag.

GOD JUL

Tokarna på diamanten vill önska er alla en god jul och ett gott nytt år.

Julbasar 10 december

På tisdag den 10 december klockan 10.00-12.00 är det dags för den årliga julbasaren på diamanten, västergatan 46.

Vi kommer sälja glögg och kakor men framförallt våra fina alster som du ser delar av nedan.

VÄLKOMNA!

Planering av vår hemsida

Idag har vi Elisabeth som är IT och informationsansvarig för vård och omsorgsförvaltningen på besök. Vi planerar vad vi ska lägga ut på vår hemsida. Vi får även hjälp med hur vi ska jobba med hemsidan. Tanken är att vi ska publicera en nyhet på denna sidan en gång i veckan.

Arbete inför julbasaren i December

Just nu arbetar vi för fullt med att förbereda inför julbasaren i December. Vi tillverkar olika saker , tex strandväskor, ljuslyktor, grytlappar mm. Detta kommer att finnas till försäljning tillsammans med glögg och pepparkakor.

Julbasaren kommer att vara den 10 December klockan 10:00 - 12:00 hos oss på Diamanten.

Eva Gustafsson besöker Diamantens Dagligverksamhet

Torbjörn Nilsson i en av våra Mediagrupper fick en ide. Han ville bjöda in Vård och Omsorgschefen Eva Gustafsson på ett studiebesök för att visa och berätta om våra uppdrag på Dagligverksamhet.

Eva blev visad runt på Diamanten och Torbjörn berättade vilket uppdrag de olika grupperna har. Eva uppskattade besöket på Diamanten och uttryckte att besöket gav energi.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 november 2021
Omsorg och stöd