Fritidsverksamhet

För alla människor är det viktigt att kunna välja hur man vill använda sin fritid. Sjöbo kommun kan erbjuda personer som tillhör LSS personkrets tillgång till meningsfulla aktiviteter och möjlighet till avkoppling.

Att ha något meningsfullt att göra på sin fritid, att ingå i ett socialt sammanhang med andra människor, är för många av oss viktigt för att må bra.

Inom LSS-verksamheten arbetar vi för att ge dig möjlighet till detta. Fritidsprogrammet är en samproduktion mellan de fem kommunerna: Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad.

Fritidsprogram

Som grund för vår verksamhet har vi ett anpassat fritidsprogram. Programmet utkommer vid två tillfällen per år och innehåller aktivitetsformer som musik, dansfester, idrott, utflykter och naturupplevelser.

Fritidsprogrammets utbud kan ses som ett komplement till andra aktiviteter inom kultur och fritid som finns i samhället. Har du förslag på aktiviteter som du tycker ska ingå i fritidsprogrammet, är du välkommen att ta kontakt med fritidskonsulenten.

Vi arbetar ständigt för att utveckla fritidsutbudet och att skapa aktiviteter som passar alla. Klicka på dokumentet längre ned på sidan för att se fritidsprogrammen.

Utöver fritidsprogrammet finns idag olika mötesplatser. Du är välkommen att besöka alla mötesplatser oavsett var du bor.

Café örnen är en mötesplats för LSS/socialpsykiatrin i Sjöbo.

Adress: Plats Lilla Norregatan 10 Sjöbo

Här finns snoozel, aktiv snoozel mini spa, datarum skapanderum och musikrum. I caféet finns diverse spel såsom biljard brädspel, wii-spel. I cafét kan man köpa kaffe, läsk och kakor mm till självkostnadspris Vi har då och då någon som spelar och sjunger i caféet. Vi planerar att ha skapandeträffar där man bland annat skall kunna göra egna tryck på tröjor och muggar.

Föreningen där du är med och bestämmer. Vi jobbar med värdeorden: Medverkan, Samverkan och Påverkan.

Det är bara du som har en intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som har beslutanderätt i denna förening.

Vi arrangerar fester, mötesplatser, resor och mycket annat framför allt så har vi roligt i vår förening. Vill du vara med och påverka din situation i samhället är du välkommen att medverka i Föreningen Grunden som samverkar med Fritid LSS i de fem kommunerna.

Läs mer om oss i Fritidsprogrammet!!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 april 2021
Sidan publicerad av: Anie Palmkvist
Omsorg och stöd