Ängsgården

Ängsgården ligger centralt i Sjöbo med närhet till naturen och Åsumsån. Här finns fina uteplatser och gångbanor som inbjuder till promenader. I huset ligger Glädjekällans restaurang.

Ängsgården inriktar sig till personer med demenssjukdom.

Vi vill sätta fokus på framtiden och det friska samt kundens möjligheter och resurser att bemästra svårigheter. Vägledande i alla situationer ska vara att skapa meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet.

Ängsgården byggdes på 1930-talet. Därefter har Ängsgården byggts om och till i flera omgångar, varav den senaste avslutades 2010.

Lägenheterna är enrumslägenheter med stort hygienutrymme. Bostadsytan är ca 30 kvm. det finns vask och kylskåp i lägenheten. I lägenheten finns även säng med madrass. Övrigt möblerar hyresgästen själv.

Kunden betalar omvårdnadsavgift, måltider och månadshyra. Hyran avser en egen lägenhet samt tillgång till gemensamma rum och trädgård som delas med andra hyresgäster. Läs mer om avgifter.

För dig som undrar hur det är att bo i en lägenhet på Ängsgården:
Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Personalen ska ha god kännedom om dig och du ska känna dem. De hjälper dig med det du behöver i din lägenhet. På boendet kan du alltid nå personalen genom att trycka på din trygghetsklocka.

Du har tillgång till en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. I Verksamheten finns också sjukgymnast och arbetsterapeut. Dessa kan göra individuella bedömningar och behandlingar samt handleder personalen i omsorgsarbetet.

För verksamheten finns en ansvarig chef, som du och dina anhöriga kan vända er till med frågor.

I boendet ingår helpension med tre huvudmål och mellanmål.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2023
Omsorg och stöd