Sandbäcksgården

Sandbäcksgården ligger i utkanten av Sjöbo med närhet till naturen och Åsumsån. Boendets fina uteplatser och gångbanor i parken inbjuder till promenader.

Sandbäcksgården inriktar sig till personer med demenssjukdom.

Vi vill sätta fokus på framtiden och det friska samt kundens möjligheter och resurser att bemästra svårigheter. Vägledande i alla situationer ska vara att skapa meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet.

Sandbäcksgården har 21 lägenheter. Lägenheterna är enrumslägenheter med stort hygienutrymme. I lägenheten finns säng med madrass. Övrigt möblerar hyresgästen själv.

Kunden betalar omvårdnadsavgift, måltider och månadshyra. Hyran avser en egen lägenhet samt tillgång till gemensamma rum och trädgård som delas med andra hyresgäster.

För dig som undrar hur det är att bo i en lägenhet på Sandbäcksgården:
Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Personalen ska ha god kännedom om dig och du ska känna dem. De hjälper dig med det du behöver i din lägenhet. På boendet kan du alltid nå personalen genom att trycka på din trygghetsklocka.

Du har tillgång till en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. I Verksamheten finns också sjukgymnast och arbetsterapeut. Dessa kan göra individuella bedömningar och behandlingar samt handleder personalen i omsorgsarbetet.

För verksamheten finns en ansvarig chef, som du och dina anhöriga kan vända er till med frågor.

Sandbäcksgården har inget storkök utan får färdiglagad mat från Ängsgården. I boendet ingår helpension med tre huvudmål och mellanmål. Du väljer själv var du vill äta dina måltider.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 september 2019
Omsorg och stöd