Bild från innegården när rhododendronen blommar.

Björkbacken

Björkbacken ligger i centrala Sjöbo med närhet till vårdcentral, folktandvård och natur. I huset ligger Björkgrändens restaurang.

Vi vill sätta fokus på framtiden och det friska samt kundens möjligheter och resurser att bemästra svårigheter. Vägledande i alla situationer ska vara att skapa meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet.

Huset
Björkbacken byggdes 1983 och genomgick en stor renovering 2003. Det finns 46 lägenheter varav flertalet har bostadsyta på ca 30 kvadratmeter. Tre lägenheter är större och kan bebos av två personer. Björkbacken har trevliga innergårdar med fina uteplatser och gångbanor som inbjuder till promenad. Huset erbjuder också trådlöst internet i alla publika utrymmen.

Lägenheten
Lägenheterna är enrumslägenheter med stort hygienutrymme. Det finns vask och kylskåp i lägenheten. I lägenheten finns även säng med madrass. Övrigt möblerar hyresgästen själv.

Avgifter
Kunden betalar omvårdnadsavgift, måltider och månadshyra. Hyran avser en egen lägenhet samt tillgång till gemensamma rum och trädgård som delas med andra hyresgäster.

Vi som arbetar här
Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Personalen ska ha god kännedom om dig och du ska känna dem. De hjälper dig med det du behöver i din lägenhet. På boendet kan du alltid nå personalen genom att trycka på din trygghetsklocka.

Du har tillgång till en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. I Verksamheten finns också sjukgymnast och arbetsterapeut. Dessa kan göra individuella bedömningar och behandlingar samt handleder personalen i omsorgsarbetet. För verksamheten finns en ansvarig chef, som du och dina anhöriga kan vända er till med frågor.

Mat och måltider
I boendet ingår helpension med tre huvudmål och mellanmål. Du väljer själv var du vill äta dina måltider. Måltiden är ett utmärkt tillfälle för en trevlig stund med närstående och vänner samt att knyta nya kontakter. Björkgrändens restaurang är öppen för allmänheten och har fullständiga rättigheter.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juli 2019
Omsorg och stöd