Rosenlund

Rosenlund ligger i utkanten av Lövestad med ett litet parkområde med omedelbar närhet. I byggnaden finns en dagcentral med en restaurang och många olika aktiviteter.

Vi vill sätta fokus på framtiden och det friska samt kundens möjligheter och resurser att bemästra svårigheter. Vägledande i alla situationer ska vara att skapa meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet.

Huset
Rosenlund byggdes 1987. Byggnaden är i två plan och innehåller 26 lägenheter. Huskropparna i form av "längor" vilket skapar små miljöer med gångar och sittplatser där man alltid kan hitta ett lugnt hörn. Hösten 2012 gjordes en renovering av bland annat restaurangen. Huset erbjuder också trådlöst internet i alla publika utrymmen.

Lägenheten
I lägenheten finns säng och madrass. Övrigt möblerar hyresgästen själv.

Avgifter
Kunden betalar omvårdnadsavgift, måltider och månadshyra. Hyran avser en egen lägenhet samt tillgång till gemensamma rum och trädgård som delas med andra hyresgäster. Läs mer om avgifter.

Vi som arbetar här
Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Personalen ska ha god kännedom om dig och du ska känna dem. De hjälper dig med det du behöver i din lägenhet. På boendet kan du alltid nå personalen genom att trycka på din trygghetsklocka.

Du har tillgång till en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. I Verksamheten finns också sjukgymnast och arbetsterapeut. Dessa kan göra individuella bedömningar och behandlingar samt handleder personalen i omsorgsarbetet. För verksamheten finns en ansvarig chef, som du och dina anhöriga kan vända er till med frågor.

Mat och måltider
I boendet ingår helpension med tre huvudmål och mellanmål. Du väljer själv var du vill äta dina måltider. Måltiden är ett utmärkt tillfälle för en trevlig stund med närstående och vänner samt att knyta nya kontakter.

Rosenlunds restaurang är öppen för seniorer och har fullständiga rättigheter.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2023
Omsorg och stöd