Solkullen

Solkullen ligger på en höjd i utkanten av Vollsjö. Det finns en trevlig innergård och promenadstråk i anslutning till byggnaderna. Solkullen erbjuder även servicelägenheter.

Vi vill sätta fokus på framtiden och det friska samt kundens möjligheter och resurser att bemästra svårigheter. Vägledande i alla situationer ska vara att skapa meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet.

Huset
Solkullen byggdes 1962 men har byggts om flera gånger. Runt byggnaderna finns stora grönområden och åkrar. Solkullen ligger på lagom avstånd från landsvägen. Huset erbjuder också trådlöst internet i alla publika utrymmen. 

Lägenheten
Lägenheterna är av varierande storlekar. Alla lägenheter har stort hygienutrymme. Nästan alla lägenheter ligger i markplan och flera har uteplats. I lägenheten finns säng och madrass. Övrigt möblerar hyresgästen själv.

Avgifter
Kunden betalar omvårdnadsavgift, måltider och månadshyra. Hyran avser en egen lägenhet samt tillgång till gemensamma rum och trädgård som delas med andra hyresgäster. Läs mer om avgifter.

Vi som arbetar här
Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Personalen ska ha god kännedom om dig och du ska känna dem. De hjälper dig med det du behöver i din lägenhet. På boendet kan du alltid nå personalen genom att trycka på din trygghetsklocka.

Du har tillgång till en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. I Verksamheten finns också sjukgymnast och arbetsterapeut. Dessa kan göra individuella bedömningar och behandlingar samt handleder personalen i omsorgsarbetet. För verksamheten finns en ansvarig chef, som du och dina anhöriga kan vända er till med frågor.

Mat och måltider
I boendet ingår helpension med tre huvudmål och mellanmål. Du väljer själv var du vill äta sina måltider. Måltiden är ett utmärkt tillfälle för en trevlig stund med närstående och vänner samt för att knyta kontakter. Solkullens restaurang är öppen även för allmänheten och har fullständiga rättigheter.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2019
Omsorg och stöd