Servicelägenheter

Våra servicelägenheter finns placerade på Solkullen i Vollsjö samt på Ängsgården och Kärnan i centrala Sjöbo.

Som boende i servicelägenhet har du eget hyreskontrakt, egna möbler, egen telefon mm. Hyresnivån är densamma som för andra jämförbara bostäder. I anslutning till servicelägenheten finns lunchservering och tillgång till social träffpunkt. När du bor i en servicelägenhet och behöver hjälp får du hjälp av hemtjänsten.

Ansökan gör du gemom att fylla i blanketten som du hittar längre ner på sidan. Det är kö till platserna och den som har väntat längst går först.

Kärnan

Kärnan är en mötesplats med generösa ytor och många aktiviteter. Här finns en restaurang som serverar lunch och i samma fastighet finns även servicelägenheter. Kärnan ligger centralt i Sjöbo med närhet till allt vad orten erbjuder.

Kärnan

Solkullen

Solkullen ligger på en höjd i utkanten av Vollsjö. Det finns en trevlig innergård och promenadstråk i anslutning till byggnaderna. Solkullen är ett äldreboende men erbjuder även servicelägenheter.

Solkullen

Solkullen

Ängsgården

Ängsgården ligger centralt i Sjöbo med närhet till naturen och Åsumsån. Ängsgården är ett demensboende där en flygel är avsatt till servicelägenheter. Här finns fina uteplatser och gångbanor som inbjuder till promenader. I huset ligger också Glädjekällans restaurang.

Ängsgården

Ängsgården

Servicelägenheter är vanliga lägenheter för äldre eller personer med funktionshinder. Du erbjuds möjlighet till ökad trygghet och gemenskap. Trygghetslarm kan erbjudas mot avgift. Du har tillgång till social träffpunkt. Vill du ansöka om hemtjänst vänder du dig till kommunen.

Du som vill bo i någon av kommunens servicelägenheter anmäler ditt intresse till Vård- och omsorgsförvaltningen och ställer dig i bostadskö.

För att kunna få en servicelägenhet behöver du ha behov av en mer tillgänglig bostad eller närhet till en social träffpunkt.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2022
Omsorg och stöd