Färdtjänst

Färdtjänsten är till för dig som på grund av funktionsnedsättning har väsentliga svårigheter att resa med den allmänna kollektivtrafiken.

Skånetrafiken ansvarar för färdtjänst

Skånetrafiken ansvarar för färdtjänst och riksfärdtjänst i Sjöbo kommun.

Genom att samla all kollektivtrafik hos en och samma huvudman skapas bättre service och ökade resmöjligheter, både för dig som är färdtjänstresenär och för dig som reser med allmän kollektivtrafik d v s bussar och tåg.

Skånetrafikens färdtjänstområde omfattar hela Skåne samt resor till och från angränsande kommuner. För resor utanför färdtjänstområdet kan du ansöka om riksfärdtjänst.

Ansöka om färdtjänst eller beställa färdtjänstresa gör du hos Skånetrafiken.

Om du vill komma i kontakt med Skånetrafiken för att ansöka om färdtjänst eller har andra frågor hittar du svaren på Skånetrafikens sida för färdtjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gratis kollektiva resor för dig som är beviljad färdtjänst

Alla som har färdtjänsttillstånd via Skånetrafiken får åka gratis med kollektivtrafiken. Det finns många kunder som idag skulle kunna välja att resa med buss eller tåg, till exempel när vädret tillåter, eller när hälsotillståndet är bättre vissa dagar.

Med helt fria resor hoppas Skånetrafiken på att fler ska prova att åka med allmän kollektivtrafik. Det finns också en tanke om att detta ska leda till ökad rörlighet och bättre hälsa för färdtjänstresenärerna.

Läs mer om Serviceresor, fria resor hos Skånetrafiken.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 januari 2020
Sidan publicerad av: Elisabeth Lyrén
Omsorg och stöd