Fiberutbyggnaden närmar landsbygd till stad

Publicerad 03 april 2017

Att alla ska få fiber är viktigt del i kommunens utvecklingsarbete. Särskilt viktigt är det för de som bor utanför tätorterna.

Det utvecklas fler och fler tjänster där fibernät är nödvändigt, såsom kommunala tjänster, sjukvård och utbildning. Sjöbo kommun och Teleservice har sedan länge en avsiktsförklaring tillsammans. Målet är att alla hushåll ska ha tillgång till fiber. Samtidigt som byggandet forsätter både i tätorterna och ute på landsorten planeras för nästa etapp.

– Vi har fått pengar från Landsbygdsprogrammet för utbyggnad i stora delar av kommunen och har ansökningar som täcker resten av kommunen inne, som vi ska få besked på i april. Tack vare stödet från Landsbygdsprogrammet kan vi hålla anslutningsavgifterna nere och öka takten på utbyggnaden, berättar Claes Andersson, VD, Teleservice.

Ett snabbt nät är nödvändigt för att ta del av olika nättjänster. Fördelarna med fiber är många när kraven på hastighet och driftsäkerhet ökar. Kunderna är allt från småföretagare på landet, mjölkbönder med stora besättningar och vanliga hushåll där det är viktigt att kunna ringa, titta på TV och surfa samtidigt. Man kan vara uppkopplad till sin arbetsplats och jobba hemifrån med samma hastighet och stabilitet som man har på jobbet.

Samtidigt som fiber läggs ner, har Teleservice tagit fram en lösning för hushåll som drabbats av Telias nedläggning av kopparstationer.

– 400 kunder har fått vår lösning och det fungerar väldigt bra, säger Claes Andersson

Vill du veta mer? Kontakta Teleservice. Bredbandssupport 0416-58 50 59

www.sjobofiber.se

För planering, projektering och prioritering är det är viktigt att Teleservice får in intresseanmälan från alla som vill ansluta till fibernätet.

Intresseanmälan kan göras på sjobofiber.se/intresseanmalan/

Varför ska du välja fiber?

Fiber är driftsäkert. Du kan ringa, använda internet och titta på TV via fiber.

Du kommer åt smarta, snabba tjänster från t ex kommunen och sjukvården.

Din fastighet blir mer attraktiv om du vill sälja den.

Det blir också enklare att kunna arbeta på distans. Jobbar du hemma får du högre hastighet och stabilitet.

Fibernäten främjar utvecklingen av Sveriges landsbygd så att små företag kan etableras och överleva på landsbygden. Mjölkbönder kan ansluta mjölkrobotar!