Slagverk och trummor

från årskurs 3

Finns instrument att hyra?
Kulturskolan har tyvärr inte möjlighet att hyra ut slagverksinstrument. Vi hänvisar till musikaffärer för möjligheten att hyra eller köpa ett instrument.

Välkommen till vår slagverksundervisning! Här kommer du att få möjlighet att utforska många olika instrument eftersom detta är den största instrumentgruppen. I princip allt som du kan slå på räknas som slagverksinstrument! Du känner säkert till hur ett trumset ser ut och låter men har du provat spela på en marimba någon gång? Eller kanske en afrikansk djembetrumma?
Möjligheterna är oändliga eftersom det finns i princip ingen musik i världen som inte har med slagverk som ett instrument.

En marimba

När du börjar hos oss kommer du att spela tillsammans med andra nybörjare på instrumentet. Vi träffas en gång i veckan och spelar tillsammans och redan på den första lektionen kommer vi lära oss vår första låt! Det enda du behöver ha med dig till uppstarten är ett gott humör och en nyfiken upptäckarlust!

När du sedan har spelat något år kan det finnas möjlighet att delta i någon av kulturskolans alla ensembler. Det finns två speciella slagverksensembler för enbart slagverkselever, men möjligheterna är stora att få vara med i någon av våra blåsensembler, eller kanske Rock o Pop.

En virveltrumma