85 Sjöboungdomar åker på ungdomsledarutbildning

Publicerad 29 september 2017

85 ungdomar i årskurs 6 till 9 och deras vuxenstöd från Sjöbo, åker tillsammans med ungdomar från Hörby, på läger för att utvecklas till drivande aktivitets- eller organisationsledare. Utbildningen görs inom projektet Aktivt val och jämlik hälsa.

Tidigt på fredagsmorgonen – en dag som är undervisningsfri - går 85 ungdomar på bussarna som tar dem till en utbildning som gör dem till drivna ledare.

Fredagen den 29 och lördagen den 30 september spenderar 85 ungdomar i årskurs 6 till 9 och deras vuxenstöd från Sjöbo, tillsammans med ungdomar från Hörby, på läger för att utvecklas till drivande aktivitets- eller organisationsledare. Ungdomarna förkovras i föreningskunskap, ledarskap, utväxlar kunskap och provar på olika aktiviteter tillsammans.

Utbildningen görs inom projektet Aktivt val och jämlik hälsa där Sjöbo är en av fem deltagande skånska kommuner.

– Det finns ett fantastiskt stort intresse till att organisera sig och skapa aktiviteter för och av våra ungdomar. Vår uppgift blir att stödja ungdomarna och inledningsvis utbildar vi i ungdomsinflytande, ledarskap och föreningskunskap. Det kommer att blir ett intensivt läger där det även ingår samtal om mångfald och värderingar och föreläsning kring skador och kost, säger Kenneth Mattsson, föreningssamordnare i Sjöbo kommun.

Projektet Aktivt val och jämlik hälsa samfinansieras av Sjöbo kommun, Region Skåne och Skåneidrotten och har som målsättning att med nytänkande föreningsframtagna metoder nå ungdomar och stimulera till fysisk aktivitet under ungdomsåren samt genom hela livet. Samarbetet mellan Sjöbo kommun och Skånes skolidrottsförbundför att starta upp och få varaktighet i skolidrottsföreningar både kring organisation som aktiviteter är en del i detta.