Lycka till Lövestad!

Publicerad 04 mars 2016

Många var glada och tacksamma över att Lövestads skola står nyrenoverad och Östra Färshallen öppnar och flera passade på att hålla ett kort tal på invigningsdagen den 4 mars.

1953 stod skolan klar och även om den har renoverats vid olika tillfällen så var det en historisk dag då den nyinvigdes.

Bland besökarna fanns Sven-Ingvar Olsson som berättade att han och hans klasskamrater var den fösta klassen som gick på Lövestad s skola.

– Då fick vi sätta skorna innan vi gick in, sa han och fick publiken att skratta.

Renoveringen påbörjades i augusti 2014. Efter en lång process står lokalerna klara för verksamheterna att ta i bruk. Flera använde ordet äntligen i sitt invigningstal.

– Äntligen! Ingen av oss vill se en flyttkartong på väldigt länge, men det har varit värt mödan nu när vi ser ljuset i barnens ögon, sa rektor Elisabeth Hammarqvist-Arlefalk.

Richard Löfgren, chef för familjeförvaltningen är nöjd med ombyggnaden:

– Nu har vi en ny lärmiljö för alla barn som går på förskolan och skolan, en lärmiljö som skapar bättre förutsättningar för barns utveckling. Vi har en förskola och skola som kan möta det ökande antalet barn som vi vet får sin skolgång i Lövestad framöver.

Richard Löfgren gav också röst åt den framtidstro som finns i Lövestad.

– Lövestad kan fortsätta att vara en attraktiv del av Sjöbo kommun som kan fortsätta att växa och utvecklas.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som arbetar i verksamheten, alla föräldrar och elever för ert tålamod och engagemang. Och ytterligare ett tack till Elisabet Hammarqvist-Arlefalk som har slitit hårt för att hålla ihop och hålla kvalité i verksamheten under den här tiden.

En ny sporthall i Sjöbo kommun, och den ligger i Lövestad

Sporthallen som nu tas i bruk är den största i kommunen. Här finns plats för allt, från yoga till fotboll. Ljus, modern och tillgänglig för kommuninvånaren står den klar att tas i bruk, och med e hjärtstartare - det har Lövestads byalag sett till.

– Låt den inte hallen stå tom, uppmanade Ulrika Axelsson, kultur, turism och tillväxtutskottets ordförande.

Läs med om invigningen i Sjöbomagsinet som delas ut till påsk.