Skolbio inleder kulturterminen

Publicerad 11 september 2018

Till skolbion och filmen "The Boy in the Dress" finns pedagogiskt material för handledning av filmvisningen

Sjöbo kommuns första programpunkt i kulturfoldern hålls torsdag den 13/9, då det visas skolbio för alla elever i årskurs 4 i kommunen. Eleverna kommer att få se filmen "The Boy in the Dress", en brittisk film som följer Dennis, en helt vanlig kille i en helt vanlig småstad, som spelar för det lokala fotbollslaget och i hemlighet drömmer om high fashion och snygga kläder som i Vogue. Påhejad av en ny vän går han till skolan i klänning som Denise, en fransk utbytesstudent, och blir omåttligt populär bland eleverna. Men alla uppskattar inte Dennis klädval…

– "The Boy in the Dress" är en fantastisk film om att våga vara sig själv och att vi genom solidaritet kan förändra och förhindra orättvisor, säger Paula Brante, ungdomskulturutvecklare. Den har ett viktigt budskap och innehåller många teman som lärarna kan plocka upp och arbeta med under lektionerna. Men det är också en väldigt rolig och välgjord film, som vi hoppas att eleverna kommer att uppskatta.

Till skolbion och filmen "The Boy in the Dress" finns pedagogiskt material för handledning av filmvisningen. Diskussionsfrågor på olika temans hjälper lärarna att få eleverna engagerade och intresserade av filmen och dess olika budskap.

"The Boy in the Dress" är baserad på David Walliams bok med samma namn. Skolbion visas på Flora Biografteater kl. 8.30 och 10.00 torsdagen den 13/9 för årskurs fyra.