Vanliga frågor om Resekort med skolbiljett

På denna sida kan du få svar på frågor kring resebidraget, resekort och skolbiljett som inte blir besvarat av följebrev, hemsidor och andra källor. Frågorna är ordnade med den mest aktuella (den senaste) frågan överst.

Du kan också söka svar på Skånetrafikens hemsidalänk till annan webbplats. För resor med bussar och tåg i Skåne gäller Skånetrafikens allmänna resevillkor.

Fråga:

Fråga: Kan jag som ska börja gymnasiet i höst ansöka om resekortet redan nu (innan antagningsbeskedet kommit)?

Svar: Ja, det går bra att skicka in ansökan om resekort och skolbiljett redan när man vet vilken skola och utbildning man har sökt till. På blanketten fyller man i uppgifterna för den skola som man tror att man ska bli antagen till. Om det blir på ett annat vis och du blir antagen till en annan skola behöver du bara skicka in anmälan om förändringarna på en kompletterande blankett (behöver inte skrivas under) eller med ett mejl till skolskjutsansvarige. Kom ihåg att inte glömma bort det där sista!

Fråga: Behöver man inte något foto till busskortet?

Svar: De nya korten ersätter det skolelev-ID (terminsbeviset) som fanns förr. Kommunen (jag) håller reda på att just Ditt kortnummer hör till Dig och på bussen/tåget kan chaufför/kontrollant se att Ditt kort hör till dig (en skolelev) och att du också har en giltlig Skolbiljett. Kommunen”fyller på” ditt Resekort med en Skolbiljett (ungefär månadsbiljett) så länge du är elev i gymnasieskolan och uppfyller villkoren för 'resebidraget'.

 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 augusti 2021
Sidan publicerad av: David Stattin
Utbildning och barnomsorg