Fordon- och transportprogrammet

Med inriktning Transport

Skolans Lastbil och släp

Malenagymnasiets Lastbil och släp

Fordons- och transportprogrammet på Malenagymnasiet är ett yrkesprogram som lägger grunden inom transportsektorn, du utbildas till att arbeta med godstransporter. Det finns en stor efterfrågan från branschen på utbildade förare. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är ett viktigt inslag i utbildningen.

Du lär dig om trafikkunskap, transportsystem och logistik. Du lär dig om att köra transportfordon på ett ansvarsfullt och miljömedvetet sätt. Du får också kunskap om olika tekniska funktioner i fordon och utrustning som förekommer i branschen. Du får lära dig vikten av att ha goda relationer till kunder och medarbetare och kunskaper om ergonomi, hälsa, säkerhet och miljö.

Teoretiska ämnen, i små klasser, i kombination med studiebesök och arbetsplatsförlagt lärande, ger eleven en bred kunskap om branschen, förberedelse för yrkeslivet och förståelse för olika yrkesroller. Utbildningen leder till yrkesexamen och inom programmet finns också möjlighet att välja kurser som ger grundläggande högskolebehörighet.

Då mailar ni vår syv (annika.andersson@sjobo.se) så kommer hon att kontakta er om vilken datum som blir aktuell! Vi brukar ha några stycken som skuggar samtidigt.

Varmt välkomna!!

Grattis Felicia som vann kvaltävling till Yrkes-SM i Halmstad för lastbilschafförer.

Den 28 september 2021 avgjordes kvaltävlingen, till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen hölls på Kristinehedsgymnasiet i Halmstad. Dagens vinnare heter Felicia Bendroth och går sista året på Malenagymnasiet inriktning transport i Sjöbo, Felicia nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022.

Felicia 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 mars 2023