Resor till och från skolan

Resebidraget, JoJo-Skola-kort, är till för dagliga resor mellan bostad och skola. Kortet gäller dagtid under skoldagar. På baksidan av terminsbeviset kan du läsa hur och när kortet gäller.

Ansökningsblankett här (PDF-dokument).

Ifyllningsbart ansökningsformulär här (PDF-dokument).

Kom ihåg att JoJo Skola-kortet OCH terminsbeviset måste vara tillsammans för att gälla som biljett. Du ska också se kortet som en värdehandling. Var rädd om kortet; det kan kosta en rejäl slant om Du slarvar...!

Här är reglerna i korthet. Hela regelverket finns på sidan "Regler för skolkort".

För att få JoJo Skola-kortet (gymnasiekortet) måste du:

  • vara antagen till och gå i gymnasieutbildning,
  • ha rätt till studiehjälp/studiestöd,
  • ha minst 6 km till skolan,
  • inte uppbära inackorderingsbidrag

Ansökan med underskrift
Du måste lämna en underskriven ansökan som ska vara fullständigt ifylld för att kunna behandlas. Uppfyller du villkoren för resebidrag kan du hämta kortet på kommunkontoret när vi meddelat att det är färdigt. Läs mer i reglerna...

För att få ditt JoJo-kort Skola till terminsstarten ska du skicka in din ansökan inför varje läsår senast den 1 augusti ("garantidatum"). Ansökningarna behandlas i den ordning som de kommer in till kommunen. Skicka till: Sjöbo kommun, Skolskjutssamordnare, Familjeförvaltningen, 275 80 Sjöbo. Du kan också skicka blanketten digitalt via e-post. Läs mer på sidan "Regler för skolkort"

Om du byter skola, flyttar eller avbryter studierna är du skyldig att genast lämna tillbaka JoJo-kortet och terminsbeviset. Byter du skola kontakta skolskjutssamordnaren för besked om nytt skolkort. Flyttar du ska ny ansökan lämnas in till din nya hemkommun.

Förlorat/skadat JoJo-kort ska anmälas till kommunen, gärna via e-post till så att det kan spärras. Ett ersättningskort ordnar vi så fort det går, med lite tur redan samma dag.

Expeditionsavgiften för ett ersättningskort är 300 kronor och enklast "swishar" du beloppet till kontonummer 123 037 6970 och glöm inte att ange Ditt namn + födelsedag (4 siffror, ex: 0312 för 12 mars) i meddelandefältet. Någon annan än Du själv kan "swisha", men glöm inte Ditt namn och siffror i meddelandefältet.

Om du av någon anledning behöver betala avgiften mot faktura så skriv ett e-brev till mig (epostadress till höger). JoJo Skola-kortet kan hämtas när fakturan är betald.

Är kortet inte skadat och ändå inte fungerar, byts kortet ut utan kostnad.

Observera också att JoJo Skola-kortet (med terminsbeviset) är personligt och kan inte ges bort, säljas eller överlåtas till någon annan.

David Stattin, 180212