Påskgåva till kommunanställda ska öka handeln lokalt

Bild

Att ta hand om och värna det vi bryr oss om, har aldrig varit viktigare än nu. Därför kommer omkring 1 450 medarbetare i Sjöbo kommun att få ett presentkort på 300 kronor att handla för lokalt. Det här gör vi för att stötta de många företag som just nu kämpar med kraftiga inkomsttapp och samtidigt gör allt för att behålla sin personal.

Årets påskgåva
Samtidigt som presentkortet syftar till att stötta näringslivet, så är det även en gåva till kommunanställda för visad uppskattning, berättar Karina Hansson, kommundirektör.
- Just nu är det mycket tufft för alla företagare. Coronapandemin har även satt Sjöbo kommun i en hård prövning. Jag är därför väldigt stolt och tacksam för det slit och extra ansträngningar samtliga medarbetarna utför dag och natt. Därför känns den här gåvan bra och viktig samt gör nytta på allvar.

Presentkort
När i tid presentkortet kommer att komma ut, vet vi ännu inte. Just nu pågår administrativt arbete för att det praktiskt ska fungera, samt att ta fram presentkortet via ett lokalt tryckeri.

Kamilla Danielsson, tillväxtchef, hoppas att så många företag som möjligt tar del av pengarna och uppmanar därför alla företag i kommunen att vara kreativa i vad de kan erbjuda.
- Presentkortet bidrar till att stärka lokal handel, service, restauranger och andra företag i kommunen. Genom detta stannar dessutom nödvändiga pengar i bygden och samhörigheten mellan företagen och Sjöbo kommun stärks, avslutar Kamilla Danielsson.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 mars 2020