Tillgänglighet för Sjöbo kommuns webbplats

Sjöbo kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Den här sidan beskriver hur vår webbplats uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi har identifierat en brist på vår webbplats. På våra genomgångssidor gör vi avsteg från 2.4.7 Focus Visible (AA). Vi har även en del PDF-filer som idag inte är tillgänglighetsanpassade. Vi kommer att rätta till detta under året. Vi kommer även att uppgradera vårt uppläsningsverktyg Readspeaker till en senare version för att kunna erbjuda bättre funktionalitet till dig som behöver använda uppläsning.

Hur vi testat webbplatsen

Vi gör kontinerligt självskattning (intern testning) av Sjöbo kommuns webbplats med hjälp av ett verktyg i vårt cms SiteVision. Senaste testningen av vår webbplats gjordes 15 september 2020 klockan 11.00. Senaste testningen visade ett par tillgänglighetsfel som vi skyndsamt kommer att rätta till. Dessa fel handlade om att vi hoppat över rubriknivåer på ett par sidor.

Vi har även gjort ett tillgänglighetstest med Pa11y. Detta visade:

Tillgänglighet enligt Pa11y
2020-09-14
Lever webbplatsen upp till EU:s webbdirektiv och WCAG?
Betyg: 5 av 5

Webbplatsen har inga uppenbara fel kring tillgänglighet!
Antal tillgänglighetsproblem: 0 st

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från Sjöbo kommuns webbplats som inte är tillgängligt för dig kan du meddela oss. Vänd dig till:

Helen Wennerholm
Kommunikatör med webbinriktning
Telefon: 0416-270 00
E-post: helen.wennerholm@sjobo.se

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns. Kontakta:

Helen Wennerholm
Kommunikatör med webbinriktning
Telefon: 0416-270 00
E-post: helen.wennerholm@sjobo.se

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juli 2022