Årets arbetsterapeut finns i Sjöbo kommun

Bild

Fotograf: Kajsa Ljungberg

Therese Rosenkvist, arbetsterapeut i socialpsykiatrin i Sjöbo kommun utsågs den 27 oktober 2020 till Årets arbetsterapeut 2020 av Sveriges Arbetsterapeuter.
– Att få ta emot priset som Årets arbetsterapeut betyder otroligt mycket för mig. Arbetsterapeut är ett yrkesval jag aldrig har ångrat, jag älskar det!, berättar Therese.

Prisas för sitt arbete med projektet ”Häng med oss ut”
Personer med psykisk ohälsa har genom projektet Häng med oss ut hittat välbehövlig återhämtning i form av friluftsaktiviteter. Häng med oss ut är ett samarbete mellan de socialpsykiatriska verksamheterna i Sjöbo, Ystad, Tomelilla, Skurup och Simrishamn och den ideella föreningen Friluftsfrämjandet.
– Jag är stolt och tacksam att få jobba i en verksamhet som förstår och värdesätter arbetsterapeuters kompetens. Det var tänkt som ett lokalt projekt i Sjöbo, men tack vare fantastiskt teamarbete och alla otroliga deltagare är det nu fler som kan ta del av konceptet och som får må bättre med hjälp av friluftsliv i naturen.

Tidigare i år fick projektet och Therese Rosenkvist även ett hedersomnämnande i Dagens Medicins utmärkelse Årets Brobyggare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 oktober 2020