Välkommen att sommarjobba hos oss!

Angelica Jönsson Malmberg är simlärare och badvärd, samt under sommaren teamledare vid ett av friluftsbaden.

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Till sommaren söker vi vikarier och säsongsarbetare
till en rad olika verksamheter. Bland annat simlärare och badvärdar.

- Det bästa med mitt jobb är att möta människor i alla åldrar och bidra till deras simutveckling. I mötet med barnen gäller det att peppa dem att utvecklas i lek och simning, säger Angelica Jönsson Malmberg, simlärare och badvärd, samt under sommaren teamledare vid ett av friluftsbaden.

Hon har jobbat på Sjöbo simanläggning och våra friluftsbad i cirka 2,5 år.

- Jag är utbildad simlärare, badvakt och frisör. Jag har arbetat som frisör under många år men kände att jag längtade tillbaka till simläraryrket. Och jag trivs jättebra. Sjöbo för mig är närhet. Jag tror att tack vare just närheten till våra friluftsbad och en fin simanläggning, så har vi bra möjligheter till simning året om. Vilket resulterar i att vi har ganska hög simkunnighet i kommunen.

För dig som är intresserad av att arbeta som simlärare och badvärd hos oss i sommar har hon flera
bra tips. Och hon berättar gärna om hur en dag på friluftsbaden kan se ut.

- Under de veckor vi har simskola så går större delen av dagen åt simskoleverksamhet. Resterande
tid ägnar vi åt att badbevaka, städa och kioskverksamhet.

Är man inte utbildad simlärare kan det handla om att assistera simläraren under simskoleverksamheten. Efter simskoleveckorna arbetar man som badvärd. I det arbetet är det sociala jätteviktigt. Att vara ute bland besökarna, synas, prata med folk, peppa dem i sin simning och inge trygghet.

- Precis som i alla jobb finns det utmaningar i det här jobbet. Du ska bland annat kunna hantera barn i grupp, och kunna planera och tillgodose barn med särskilda behov. Ett bra tips här är att kunna improvisera, att ha ett öppet sinne, tålamod och viljan att i alla lägen försöka se lösningar, säger Angelica.

Tillsammans med sin chef och fem kollegor tar hon hand om introduktionen av nyanställda till simanläggningen och friluftsbaden.

- Tillsammans ska vi skapa bra och trygga team ute på friluftsbaden.

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Till sommaren söker vi vikarier och säsongsarbetare
till en rad olika verksamheter. Utöver simlärare och badvärdar söker vi bland annat sjuksköterskor och distriktssköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter, undersköterskor, vårdbiträden, boendestödjare, vårdare, parkarbetare och fritidsvaktmästare.

Välkommen att söka! Gå in på www.sjobo.se/ledigajobb

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 februari 2021