Sjöbohem är nu medlem i European Clean Hydrogen Alliance

Bild

Sjöbohem har tack vare sin satsning på vätgas nu även blivit medlem i European Clean Hydrogen Alliance. Igår fick Sjöbohem klartecken på sitt medlemskap efter att de utvärderats och kvalificerat sig som ny medlem.

– Vi är stolta över att bli medlemmar i European Clean Hydrogen Alliance. Bara det faktum att vi ansågs kvalificerade visar på att det arbete vi lagt ner på vårt vätgasprojekt Hydrobust är relevant i ett större europeiskt sammanhang. Denna anläggning är den första i sitt slag i Sverige och en av få vätgasanläggningar som finns i vårt land. Att vi valt ansöka om medlemskap är för vi insett att vi måste kroka arm med andra i Europa eftersom kunskapen är begränsad i Sverige, säger Kent Tillberg förvaltningschef på Sjöbohem.

European Clean Hydrogen Alliance
The European Clean Hydrogen Alliance mål är att sprida användningen av vätgas teknologi till 2030 samt samla de som arbetar med förnyelsebar och lågkoldioxid vätgasproduktion, identifiera behov inom industri, mobilitets och andra sektorer samt vätgas distribution. Med alliansen, vill EU bygga upp ett globalt ledarskap inom området och stödja EU:s åtagande att nå koldioxid neutralitet till 2050.
– Vi ser medlemskapet som en bekräftelse på att även mindre lokala projekt är högst relevanta i ett större sammanhang för att vi skall hantera frågan kring koldioxidutsläppen i världen. Vårt mål är att bli fossilfria på riktigt och det kan vi bara uppnå om vi själva tar ansvaret för hela produktionskedjan när det gäller energi, säger Morgan Johnsson, vd på Sjöbohem.

Mer information
Läs mer om European Clean Hydrogen Alliance Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 maj 2021