Test av bilpool i Vollsjö

Bild

Fram till maj kan du som bor i Sjöbo vara med att testa och utvärdera Bilpool på fyra orter, Sjöbo, Tomelilla och nu även Brösarp och Vollsjö. Testpersoner får både månadsavgiften betald och 100 kr att resa för.

Bilpoolspilot som startades upp tillsammans med Bil Bengtsson i tätorterna Sjöbo och Tomelilla i oktober förlängs till sista maj och ytterligare två bilpoolspiloter startas i Brösarp och Vollsjö den första februari.
- Bortsett från centralorterna var det flest personer från Brösarp och Vollsjö som anmälde intresse när vi gick ut med frågan i somras. Det ska bli spännande att följa testerna på de mindre orterna, vi har varit i kontakt med flera väldigt entusiastiska testpersoner där, säger Frida Tiberini, EU-samordnare och projektledare i Sjöbo och Tomelilla.

Projektet bjuder testpersonerna på den fasta månadsavgiften under testperioden, och 100 kr att resa för. Utöver det betalar de själva 65 kronor i timmen och två kronor per km när de väl använder bilen. Paketpriser för ett, tre eller sju dygn finns också. I utbyte lovar testpersonen att göra minst en bokning och att svara på en enkät.

Bil Bengtsson och Rulla.se

Bil Bengtsson har arbetat med bilpoolslösning i Ystad sen ett år nu och kommer att tillgodose bilpoolspiloten med service och fyra bilar, en på varje ort. Bilarna är nyckelfria miljöbilar som bokas, låses upp och betalas genom Rulla-appen.
- Bilpool är något som vi tror väldigt mycket på både i städer och ute på landsorten. Hos oss på Bil Bengtsson har hållbarhet och miljö länge legat oss varmt om hjärtat och vi vill vara ledande inom det i vår bransch. Vi är väldigt glada och stolta över att få vara en del av det fantastiska initiativet som Sjöbo och Tomelilla kommun nu gör, säger Jenny Ljunge som är Affärskoordinator på Bil Bengtsson.

Del av Mobilitet på tvärs

Det går fortfarande att anmäla sig som testperson på alla fyra orterna. Testerna genomförs och utvärderas inom ramen för Sjöbo och Tomelillas case i ”Mobilitet på Tvärs”, ett stort EU-projekt som görs i samarbete med totalt 16 skånska och danska partners.

Läs mer om Mobiltet på tvärs på sjobo.se/mpt Länk till annan webbplats.
Följ gärna på Instagram @mpt_sjobo_tomelilla Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2022