Livsviktig kväll väckte många tankar

Albin Nerman föreläste om psykisk ohälsa

Albin Nerman föreläste om psykisk ohälsa

Torsdagen den 11 maj bjöd RF-SISU Skåne och Sjöbo kommun in föreningar till en livsviktig kväll om psykisk ohälsa. Ett uppskattat arrangemang bland deltagarna.

16 föreningar, ca 50 personer, slöt upp för att lyssna till Albin Nerman som mitt i sin elitsatsande handbollskarriär drabbades av psykisk ohälsa. Han berättade om en hård och tuff manskultur där oro och mjuka känslor sågs som en svaghet och fokus enbart skulle ligga på idrotten.
"En livsviktig kväll" var ett initiativ och samverkan mellan Sjöbo kommun och RF-SISU Skåne. Kvällen bjöd på, förutom utmärkt förtäring, en dragning av ungdomsrådet som betonade vikten av att följa barnkonventionen. Ungdomsrådet ställde frågor till föreningarna hur de arbetar i sin verksamhet med att förankra det som numera är en lagstadgad konvention. 

Kommunstyrelsens ordf. Magnus Weberg inledde kvällen följd av folkhälsostrateg Hanna Smith som pratade om hur situationen med psykisk hälsa och självmordsstatistik ser ut i Sjöbo kommun. Andra halvan av kvällen bestod av att kommunens fritidsutvecklare Jenny Björkqvist och Jenny Hellberg från RF-SISU Skåne informerade hur de kan få stöd och hjälp med att arbeta med detta, bla med utbildningen "Ledare som lyssnar" - en E-utbildning för ledare som möter barn- och unga.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2023