Skolavslutning på Färsingaskolan!

Skolavslutning Färsingaskolan

Den klassiska hyllningsvandringen från aulan till matsalen påhejade av sjungande skolpersonal.

I dag fredag den 9 juni var det skolavslutning på Färsingaskolan för årskurs 9. En dag med mycket glädje, gemenskap och värme. I strålande solsken och härlig stämning, var det mycket som kändes positivt och hoppfullt denna dag. För sista gången samlades årets nior på skolan och fick bland annat gå den klassiska hyllningsvandringen från aulan till matsalen påhejade av sjungande skolpersonal. Detta väl förunnat då dom kämpat väl hela året. Nu bär det av till nya utmaningar.

Personal Färsingaskolan

Rektor Pia Gustafsson, skolsekreterare Ida Gröndahl och biträdande rektor Rebecca Bäckman glada och nöjda över dagen.

Vi är redan igång med utvecklings och - förbättringsarbeten inför nästa läsår.

Efter en vår som krävt mycket energi och kraft för arbetet med att göra skolan till en tryggare och bättre plats, är nu läsåret slut. För Färsingaskolan har nyligen resan med utvecklingsarbeten och - förbättringsarbeten precis påbörjats och det är ett långsiktigt arbete.

- Det är en spännande utmaning och resa, det känns som att vi är på rätt väg. Vi har nyligen arbetat hårt för att locka hit fler skolledare, lärare och pedagoger och det har varit ett enormt gensvar på våra platsannonser, många kompetenta vill komma till Färsingaskolan och ansluta till vårt övriga kompetenta och underbara team, säger Pia Gustafsson Rektor, Färsingaskolan.

Avslutningsveckan har också inneburit en hel del roliga tillfällen för eleverna och personal att umgås, både i och utanför skolan med olika arrangemang som t ex utklädningsdagar och störst av allt, niondeklassarnas lärarmiddag.
Pratar man med elever, lärare och pedagoger så märker man tydligt att alla är hoppfulla inför framtiden.

Nästa läsår väntar bland annat uppstart av MFF-akademin som förhoppningsvis också ger de synergieffekter man har fått på andra skolor med samma upplägg för akademin.

Skolan får också en ny rektor, i Joakim Wijkander som senast kommer från Mölleskolan i Skivarp och som vi tidigare skrivit om. Han tar över stafettpinnen efter vår tillfälliga rektor Pia Gustafsson, som hoppade in under våren och har gjort ett fantastiskt arbete. Under hösten kommer hon fortsatt vara en del av skolledningen, men nu som biträdande rektor.

- Jag skulle ha lämnat in dator och nycklar den 30 juni, men det kändes alldeles för tidigt, jag vill vara kvar ett tag till på den här resan. Vill också tillägga att jag tycker all vår personal är fantastisk, under året har dom stärkt sina band till varandra och stöttar varandra fullt ut i alla lägen. Tillsammans tror jag vi kan uträtta stora saker som gör skillnad och jag är jag övertygad att vi kommer ha en tryggare och bättre skola framöver, för det är jätteviktigt fortsätter Pia Gustafsson.

Vi önskar alla elever och personal på Färsingaskolan en riktigt skön sommar.

Skolavslutning Färsingaskolan

Avslutning i aulan där Rebecca Bäckman höll ett motiverande, fint och känslomässigt tal, till alla nior som gick ut idag och fick högljudda applåder.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juni 2023