Studentfirande på Malenagymnasiet!

Malenagymnasiet student

Student på Malena.

Idag torsdagen den 15 juni var det dags för studentavslutning på Malenagymnasiet i Sjöbo. Malenagymnasiet bedriver sedan många år framgångsrika program för Bygg- och anläggning samt Fordon- och transport. Här får i stort sett alla elever arbete direkt efter studenten, dock väljer vissa elever att vidareutbilda sig. Viktiga framgångsfaktorer är mindre klasser och engagerade lärare som alla har en gedigen branschkunskap.

Mycket folk hade samlats för att hylla på skolan och det ena vrålåket efter den andra syntes återigen på gatorna utanför examensplatsen, där de skulle hämta upp studenterna.
Flakåkningen var också ett populärt inslag, där många hade samlats längs gatorna för att se när flaket passerade förbi. Stämning och väder på topp och eleverna sjöng sina egenkomponerade och glada sånger.

- I princip alla våra elever får arbete, men vissa väljer också att vidareutbilda sig, en kvalitetsstämpel för Sjöbo Kommun och våra utbildningar säger Petra Roth, stolt rektor på Malenagymnasiet. Som också tror framgångarna beror på att man har mindre klasser och välutbildad personal.

Förhoppningsvis blir det någon välförtjänt semester för de nyblivna studenterna innan arbetslivet och ev. vidareutbildning sätter igång på riktigt.

Stort Grattis till alla studenter!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juni 2023