Ny gång- och ridled i Vollsjö

Gång- och ridled i Vollsjö invigd. Säkra slingan i Vollsjö.

Nu är den efterlängtade Säkra slingan i Vollsjö invigd! Sjöbo har fått ännu en fantastiskt fin gång- och ridled, som gör att det blir lättare och roligare att säkert ta sig ut i naturen.

Stor nytta för många

Vid ridhuset i Vollsjö samlades nyfikna, engagerade och entusiastiska människor för att vara med när Säkra slingan invigdes med tal, presentutdelning, vandring, ridning, käpphästtävling och fika. Och självklart klipptes ett band för att markera slingans öppnande; Magnus Weberg, kommunstyrelsens ordförande berättade att han tycker att Säkra slingan är ett utmärkt projekt som fört samman många parter som på olika sätt bidragit, och som ger stor nytta för många – sen klippte han bandet och förklarade slingan öppnad!

Vandra och rid naturskönt

Säkra slingan består av två slingor, som tillsammans är 7,6 kilometer. Här vandrar eller rider man naturskönt på hårdgjort underlag, utan att behöva möta trafik. Privata markägare, vägföreningar och andra har på olika sätt gjort att den fina slingan kunnat byggas. Säkra slingan har förverkligats av Coompanion Skåne med stöd av Europeiska jordbruksfonden genom Leader sydöstra Skåne och Sjöbo kommun, som även står för driften av slingan.

Säkra slingan i Vollsjö, Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Invigning av nya gång och ridleden - Säkra slingan i Vollsjö.
Magnus Weberg, kommunstyrelsens ordförande inviger Säkra slingan i Vollsjö. Ny gång- och ridled.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2023