• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Melissa Nyström ny projektledare - Ödehus till drömhus och mer levande landsbygd

Melissa Nyström ny projektledare - Ödehus till drömhus och mer levande landsbygd

Bild

Arbetet med att se över obebodda hus startade 2020 och är ett samarbete finansierat av Leader mellan kommunerna Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Ny projektledare, sedan augusti 2023 är Melissa Nyström.

Ambitionen med projektet är att genom de obebodda husen öppna upp för nya boendemöjligheter i kommunerna och få en levande landsbygd.
- Ödehus har ofta stor potential, kan fyllas med liv igen och bli någons drömhus. Att bevara och restaurera är det vi vill. Många hus har kulturvärden och en spännande historia att ta vara på, för nu och framtiden. Om ödeshus används igen kan det också betyda att service på orten ökar, säger Melissa Nyström.

Stort intresse för livet på landet

Melissa Nyström är själv uppväxt på landsbygden och startade som ung en festival på landsbygden i Simrishamns kommun.
- En levande landsbygd är väldigt viktigt. När jag var 17 år startade jag och två kompisar ”Beat-root”, en landsbygdsfestival som vi drev i två år. Därför är det roligt och viktigt att intresset för att bosätta sig utanför centralorten ökar. Intresset blev extra stort under pandemin, när möjlighet till distansarbete ökade. Det är viktigt att vi håller intresset vid liv och bidrar, genom att bland annat visa på möjligheter till ett bra liv på landsbygden, berättar Melissa.

Kommunen ansvarar inte för försäljning och köp

Kommunerna har inget med själva försäljningen att göra och är därmed inte ansvarig vid köp. Sjöbo kommun har heller inte information om vilka obebodda hus som är, eller kan komma att bli, till försäljning. Är du intresserad av att sälja ett hus rekommenderas att du tar kontakt med en mäklare.

Anmäl ditt ödehus

Även om vi inte ansvarar för försäljningen så vill vi veta vilka obebodda hus som finns i kommunen. Melissa Nyström, projektledare, tar kontakt med fastighetsägarna för att ta del av deras tankar kring ödeshuset.

Har du ett hus som står övergivet? Då kan du anmäla det till Melissa Nyström, projektledare, via mejl
melissa.nystrom@sjobo.se.

Läs mer om projektet

Mer information om projektet, ”Ödehus till drömhus och mer levande landsbygd”, hittar du på vår hemsida.
Ödehus till drömhus och mer levande landsbygd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2023