Dags för vår unika biosfärfestival!

Välkommen till biosfärfestivalen 2023, bild från Storkriket samt sol-logotypen för biosfärfestivaln.

SÖKES: Naturälskare, modeintresserade, fiskare, odlingsnördar, vandringssugna, kulturgillare och nyfikna.
FINNES: Gratis biosfärfestivalevenemang 9 – 17 september!

Dags för biosfärfestival

För tredje året i rad hålls den unika biosfärfestivalen för att lyfta fram att ett nytt biosfärområde är på väg att bildas i Skåne. Festivalen pågår den 9-17 september.

Sjöbo, Lund och Eslövs kommuner samarbetar för att bilda ett nytt biosfärområde i Skåne. Årets festival bjuder på allt från guidade vandringar och prova-på-aktiviteter till gårdsbesök och föredrag, men lyfter också den slutansökan som är på väg skickas in till FN:s organ Unesco.

- När vi jämför den miljö vi växte upp i, med den miljö vi erbjuder våra barnbarn, så kan vi nog vara överens om att vi tullat ganska mycket på deras möjligheter. Vill vi värna om landskap där våra barn och kommande generationer förhoppningsvis kan leva i en miljö och natur med samma förutsättningar som vår generation har haft, så har vi möjligheten att bidra till det nu, säger Kent Ivan Andersson (M), Sjöbo kommuns representant i styrgruppen för kandidatur Biosfärområdet Storkriket.

Här är allt som händer i Sjöbo under den unika biosfärfestivalen som hyllar Storkriket. Varmt välkommen!

Ps, vill du gå på invigningen – Boklunden, Trollskogen/Torna Hällestad – den 9 september, 11.00 - så utlovas festligheter, tilltugg och ett packat program med aktiviteter för alla åldrar och intressen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 september 2023