Full fart i utemiljön i höst

Höstblommor

Höstblommor som väntar på utplantering

Arbetet pågår med höstblommor, renovering av bänkar, anläggning av utegym och grillplatser samt förnyelse av julbelysningen

I skrivande stund väntar de färdigplanterade krukorna på att lastas för utkörning och planen är att de ska vara på plats innan veckans slut.
- Blommorna som valts ut i år är ljung, alunrot, murgröna och enar, säger Elin Dahlgren driftingenjör på tekniska förvaltningen. Blommorna sätts ut på olika platser i Sjöbo tätort.

Renovering av bänkar

En del har kanske uppmärksammat att vissa bänkar i vår utemiljö består av endast stativ utan brädor. Det är renovering som pågår. Brädorna slipas och oljas på nytt innan de sätts ut igen. Planen är att vi ska gå över samtliga bänkar i kommunen så småningom, säger Elin.

Uteym och grillplatser

Framröstade förslag i Landsbygdsprojektet är i startgroparna för anläggning i höst.
Bland annat ska det anläggas utegym i Öved och Bjärsjölagård. Utegymmet i Blentarp ska tillgänglighetsanpassas med gummigranulat och i Knickarp och Vollsjö ska det anläggas grillplatser.

Julbelysning

I år tänder vi åter julbelysningen! En del installationer har blivit gamla vilket innebär att de byts ut. På både Nya och Gamla torg i Sjöbo kommer belysningen att förnyas.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023