Vardagsrum i äldre stil med fåtöljer med fårskinn

På väggarna i vardagsrummet hänger gamla fotografier och teckningar av bland annat Mias mormors mor.

Fläddertorp

Mia och Joe, en dynamisk duo som har delat livet i 18 år! Från Malmö till Amerikas östkust och tillbaka igen, deras kärlekshistoria är fylld av spännande resor och oväntade äventyr. Varje helg är en ny chans för dem att utforska Skåne på sina road trips, ett sätt att fördjupa sin relation och hitta nya pärlor längs vägen.

Runt 2014 började de leta efter sitt gemensamma drömhem, och efter sex år hittade de äntligen sitt perfekta hus i Vollsjö. På en ödehus-sajt på nätet hittade de villan som Mia förälskade sig i omedelbart. Boningshuset hade stått tomt i mellan fem och tio år, medan det som idag är ett av parets badrum och annexet användes som verksamhetslokal för den förre ägarens hobbyverksamhet.

Hemrenovering med kärlek och vintagecharm från 1920-talet

Med färgstarka tapeter, vintageinredning och en hel del kärlek har de skapat ett hem som känns som en varm karamell - lockande och full av överraskningar! Huset är från år 1926 och 1939 byggdes ett annex ihop med huset. För Mia är detta hennes tredje renovering, den första var mormors lägenhet på Ystadgatan i Malmö. Joe kommer från en familj av hantverkare, men detta är deras första gemensamma projekt. Tillsammans har de ett renoveringsprojekt i ryggen men av nyare karaktär då det var en 70-talsvilla i Bjärred.

Eftersom Joes lägenhet såldes nästan omedelbart, flyttade han in på övervåningen med bara en kokplatta. Men det är fyra år sedan nu och det stora jobbet är nästan gjort. Listerna ligger målade i annexet och väntar på att sättas upp, och dörrfoder är på väg.

Sitthörna med asiatiskt inspirerade tapeter med fåglar

I drinkhörnan på ovanvåningen myser paret under kalla vinterkvällar.

Genom glädje och motgång

När vi träffar paret är de vid gott mod, men projektet har varit långt ifrån en dans på rosor; det har varit tvister med hantverkare, golv som fått gjutas om flertalet gånger, och under 2022 hände nästan ingenting då luften gick ur paret.

Men Mia och Joe behöver inte ha tråkigt för än finns det projekt kvar! Gästrummet har fått en cirkustapet, men sovalkovsbygget är fortfarande i full gång och innanför finns ett rum som ska bli skrivarlya i framtiden. Välkommen till Mia och Joes magiska värld - där varje dag är en ny möjlighet att skapa något vackert tillsammans!

Gammeldags tvättanvisning samt tvättpåse

I tvättstugan finns mormors broderade tvättpåse och tvättråd från hennes tid.

Mias mormors tapetklister

Ingredienser:
12 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
14 dl kallt vatten
2 msk alunpulver

Gör så här:
Blanda socker och mjöl i en stor skål.
Tillsätt kallt vatten efterhand medan du vispar kraftigt. Se till att eventuella klumpar vispas ut ordentligt, eftersom de inte kommer att lösa sig under kokningen.
Häll blandningen i en tjockbottnad kastrull och koka på låg värme under konstant omrörning.
Om du inte rör om kan större klumpar bildas, vilket inte går att lösa upp. Då måste du antingen slänga hela satsen eller sila bort klumparna.
När smeten har tjocknat avlägsnar du kastrullen från värmen och tillsätter alunpulvret.
Förvara limmet helst i en lufttät, återvunnen 10-liters färgdunk, eftersom flera omgångar av lim kok kan behövas för att täcka ett rum. Cirka fem dubbelsatser är tillräckligt för att prima ett normalstort rum med obehandlade väggar, som puts.
Diska kastrullen noggrant eftersom alun är giftigt.
Undvik att koka för mycket lim åt gången eftersom det är bäst att använda allt lim direkt. Limmet kan börja mögla om det står för länge.
Limmet fungerar utmärkt för både non-woven- och papperstapeter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 mars 2024